Hesabım
    16 Aralık Haftasının Filmleri!

    Bu hafta aksiyondan komediye, dramdan animasyona tam 8 yeni film gösterime giriyor…

    Haftanın her açıdan en çok öne çıkan ve merakla beklenen filmi 'Sherlock Holmes: Gölge Oyunları (Sherlock Holmes: A Game of Shadows)'nda yönetmen koltuğunda yine Guy Ritchie otururken, devam filminin müthiş ikilisi Robert Downey Jr. ve Jude Law elbette başrollerde.

    Televizyon dizileriyle tanınan Adem Kılıç’ın yönetmenliğini, başrolünü ise başarılı tiyatrocu ve daha ziyade hep komedi rollerinde izlediğimiz Alper Kul’un üstlendiği Sümela'nın Şifresi Temel katıksız komedi kontenjanından kendisine yer bulurken, televizyon dizisinden üç serilik bir sinema macerasına evrilen Alvin ve Sincaplar animasyon-komedi türünde küçük seyircileri bekliyor.

    Haftanın festival tadındaki yapımları ise kelimenin tam anlamıyla dopdolu. Belçikalı sinemacılar Dardenne Kardeşler'in 2011 Cannes Film Festivali'nde Bir Zamanlar Anadolu'da ile Jüri Büyük Ödülü'nü paylaştığı Bisikletli Çocuk (Le Gamin au vélo); başrollerinde Karin Viard ve Gilles Lellouche'u seyrettiğimiz Fransız yönetmen Cédric Klapisch'in son filmi Acı Tatlı Tesadüfler (Ma part du gâteau)Ahmad Abdalla'nın ikinci yönetmenlik denemesinde Mısır’ın tarihini ve sanatını aktardığı Mikrofon (Microphone)ve "The God Of Carnage" adlı tiyatro oyunundan Polonyalı yönetmen Roman Polanski tarafından uyarlanan Acımasız Tanrı (Carnage) bu hafta aksiyon sinemasından uzakta, dingin ve keyifli filmler arayan sinemaseverleri bekliyor.

    Haftanın ikinci yerli yapımı ise Serkan Acar'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Aşk ve Devrim başrollerde Gün KoperDeniz DenkerAyberk Pekcan'ı seyrettiğimiz politik bir dram…

    Filmler hakkında daha detaylı bilgi, özet, fragman ve eleştirilere Bu Hafta Vizyona Girenler dosyamızdan ulaşabilirsiniz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top