Hesabım
    Yakında: The Descendants ve The Artist

    Oscar'ın güçlü adayları belli olmaya başladı...

    Oscar'ın yaklaşmasıyla birlikte tahminler de hız kazanmaya başladı. Özellikle Oscar'ın habercisi sayılan ödüllerin açıklanmasıyla birlikte, Artist (The Artist) ve The Descendants bir adım öne çıkmayı başardılar. Sideways filmiyle tanıdığımız Oscarlı Alexander Payne'in yönettiği The Descendants, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği tarafından 2011'in 'En İyi Filmi' seçilirken, ilk gösterimini Cannes'da yapan ve gösterildiği tüm ülkelerde övgü toplayan Artist (The Artist) New York ve Boston Film Eleştirmenleri Dernekleri tarafından 'Yılın En İyi Filmi' seçildi.

    Başrolünde Oscar Ödüllü George Clooney'i seyrettiğimiz edebiyat uyarlaması The Descendants, bir deniz kazasında eşi ağır yaralanan ve Hawaii'de büyük bir arazinin mirasçılarından olan Matt'in, kaza sonrasında iki kızıyla yeniden bir bağ kuruşunun hikayesi anlatılıyor. Mizahi dramatik bir atmosfere de sahip hikaye, duygusal yönü ağır basan etkileyici bir yapım olarak niteleniyor.

    1920'li yılların sonunda Hollywood sinema sektörünü merkezine alan ve başrolde seyrettiğimiz Jean Dujardin'e 2011 Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü getiren Artist (The Artist) ise, 'ses'in sinemaya girmesiyle değişen sinema anlayışını iki oyuncu ekseninde perdeye taşıyor. Film şimdiden Oscar'ın en güçlü adayları arasında gösteriliyor.

    Artist (The Artist) ülkemizde 27 Ocak'ta, The Descendants ise 24 Şubat'ta izleyici ile buluşucak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top