Hesabım
    The Inbetweeners Movie'nin Başarısının Sırrı Ne?

    İngiltere'de hasılat rekoru kıran film ülkemizde 27 Nisan'da vizyona giriyor...

    Ağustos ayında vizyona girdiği ülkesinde ilk gününde 2,5 milyon sterlin gişe hasılatı yakalayarak rekor kıran ve kendine has mizah anlayışıyla bilinen İngiltere'de en "iyi açılış rakamına ulaşan komedi filmi" unvanını kazanan The Inbetweeners Movie, dört hafta boyunca vizyondaki liderliğini korumayı başarmıştı. Toplamda 45 milyon sterlin rakamına ulaşan komedi, ülkemizde 27 Nisan 2012'de vizyona giriyor.

    İngiliz E4 kanalında 2008-2010 yılları arasında üç sezon yayınlanan ve aynı isimli BAFTA ödüllü diziden uyarlanan The Inbetweeners Movie, kafayı kızlarla bozmuş dört lise öğrencisi arkadaşın, okul bittikten sonra Yunanistan'ın Girit adasına tatile çıkmalarıyla başlarına gelen komik olayları eğlenceli bir dille anlatıyor.

    Şimdiden İngiltere tarihinin en iyi komedisi olarak anılmaya başlanan film hakkında yurtdışında çıkan eleştiriler de oldukça olumlu. Özellikle dizinin takipçilerini hayal kırıklığına uğratmayacak bir uyarlama olduğu söylenen filmin, "yurtdışına tatile giden gençlik" klişesini yerle bir ettiği söyleniyor.

    Filmin oyuncuları Blake Harrison, James Buckley, Simon Bird ve Joe Thomas ise tıpkı ekibin diğer kalanı gibi filmin başarısına şaşıranların başında geliyor. İlk başta böylesi bir hasılat beklemediklerini itiraf eden Blake Harrison, yaşananları inanılmaz bulduğunu gizlemiyor. İnanılmaz, çünkü film İngiltere'de Daniel Craig'in başrolünde olduğu para makinesi yüksek bütçeli Kovboylar ve Uzaylılar (Cowboys & Aliens)'ı,  David Nicholls'un çoksatan romanından uyarlanan Bir Gün (One Day)'ü ve Justin Timberlake'in sırtladığı Arkadaştan Öte (Friends With Benefits)'yi arkasında bırakırken, Jane Eyre, Conan (Conan the Barbarian) ve Şirinler (The Smurfs)'i de aynı kadere ortak etti.

    Filmin başarısının arkasında yatan nedenler araştırma konusu olmaya bile aday. Farklı kafalardaki dört ergen gencin başrolde olduğu bu komedi nasıl olur da saf komedinin beşiğinde böylesi bir başarı yakalar? Şimdi okyanus ötesinde herkes bu sorunun cevabını arıyor... Sorunun cevabını merak eden Türk izleyicisini ise 27 Nisan'da sinemalara davet etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok diyor ve sizi filmin fragmanıyla baş başa bırakıyoruz...

    The Inbetweeners Movie

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top