Hesabım
    Türkan Raflarda!

    Prof. Dr. Türkan Saylan'ın hayatının son günlerini konu alan filmin DVD'si piyasaya çıktı...

    2010-2011 sezonunda televizyon ekranında önce dizi olarak başlayan, ardından da bir film projesiyle sinema perdesine gelen, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın hayatını konu alan Türkan filmi DVD olarak da satışa çıktı. Geçtiğimiz Mayıs ayında vizyona girdiğinde ses getiren yapım, Saylan'ın kansere hastalığı ile mücadele ettiği ömrünün son dönemlerine odaklanıyor.

    Koliba Film'in yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Oya Yüce ile Ayça Mutlugil’in beraber kaleme aldığı filmin yönetmenliğini ise Cemal Şan’ın üstlenmişti. Filmin başrollerini Rüçhan CalışkurRagıp Savaş ve Tardu Flordun'un paylaşırken yapımda Altan ErkekliBegüm Birgören, Beyza ŞekerciAhmet Saraçoğlu, Bekir Çiçekdemir, Binnur Kaya, Burak Altay, Burçin Oraloğlu, İsmail HacıoğluÖzge ÖzderSelin Demiratar, Serdar Orçin,Şebnem Sönmez gibi oldukça kalabalık bir kadro da ayer alıyor.

    Türkiye'de cüzzamla savaşın en önemli isimlerinden olan Türkan Saylan, tıp alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra kurucusu olduğu ve ömrünün son günlerine kadar çalışmalarını yakından takip ettiği Çağdaş Yaşamı Destekeleme Derneği ile yüzlerce çocuğun okumasına olanak sağlamıştı...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top