Hesabım
    Moore'un Gözü Yükseklerde

    Fahrenheit 9/11 En İyi Belgesel dalında Oscar'a aday olmayacak

    Fahrenheit 9/11 fırtınası devam ederken Michael Moore da rüzgarın şiddetini arttırmaya devam ediyor. Ünlü belgeselci Fahrenheit'ın En İyi Belgesel dalında Oscar adayı olmasını istemediğini söyledi.

    Moore'a göre bu film gerek kurgusu gerek senaryosuyla En İyi Film dalında yarışmalı. 2002'de Benim Cici Silahım'la En İyi Belgesel ödülüne bir kez uzanmış olan yönetmenin başka nedenleri de var. ''Ben bu ödülü bir kere kazandım artık başka şeyler istiyorum. Ayrıca Fahrenheit'ın belgesel dalında yarışması eşitliği bozacak ve rekabeti ortadan kaldıracak. Eğer bu film belgesel dalında aday olursa diğerleri en baştan kaybetmiş olur. Bırakalım adil bir yarış olsun, diğerlerinin de bu ödülü kazanmaya hakkı var'' şeklinde iddialı açıklamalar yapan Moore'a ilk destek filmin dağıtımını yapan Weinstein kardeşlerden geldi.

    Onlara göre Fahrenheit'ın En İyi Film dalında aday gösterilmesi bile yetersiz. Belgesel En İyi Yönetmen, Müzik, Kurgu ve Senaryo dallarında da aday olmalı. Weinsteinler; ''Düşünsenize bu film Cannes'dan Altın Palmiye ile ayrıldı, dolayısıyla en makul olan Oscar'da da hak ettiği dalda yarışması'' diyorlar.

    Eğer akademi Moore ve ekibinin talep ettiği gibi filmi değerlendirmeye karar verirse Fahrenheit 9/11 En İyi Film dalında aday olan ilk belgesel olacak. Ayrıca Moore'un sürprizleri bu kadarla da kalmıyor. Amerika'da 2 Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinden bir gece önce filmi televizyonlarda göstermeyi planlayan Moore; ''Oy verecek her Amerikalı bu filmi görmeli'' diyor. Tüm yaptıklarına rağmen Bush yeniden başkan seçilirse Moore'un ne hissedecğini soran gazetecilere yönetmenin cevabı ise ''En azından eskisi kadar rahat at koşturamayacağını ve kurgu savaşlar yaratamayacağını öğrendi'' oldu.

    Unutmadan hatırlatalım, Fahrenheit 9/11, 10 Eylülde sinemalarda.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top