Hesabım
    !f 'ten Taze Taze!

    Bağımsızların festivali yaklaşırken, !f İstanbul Festival programından da ilk detaylar gelmeye başladı...

    Bağımsız sinemaseverlerin göz bebeği !f İstanbul Film Festivali 16-26 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul'da ziyartçilerini yeniden ağırlamaya hazırlanıyor. Hatta hazırlık aşamasında web sitesini kısa süreliğine tadilata alan ve iletişime blog platformu üzerinden devam eden yapısıyla, bağımsızlığın ruhunu dijital ortama da geçiriyor. Hazırlık süreci boyunca da sinemasever takipçileri ile festival programında gösterilecek yapımları tek tek paylaşmayı ihmal etmiyor.

    !f İstanbul'un her daim ilgi gören Hit Filmler programının ilk ismi Toronto'dan, Londra'ya, Indpendent Spirit'ten, Boston Film Critics'e kadar pek çok festival ve eleştirmenler birliğinden ödüle layık görülen ve en son geçen hafta Altın Küre'lerde adaylıkları toplayan The Descendants. Adı Oscar adaylıklarında sıkça anılan Alexander Payne'nin yönetmenliğinde kotarılan yapımın, George Clooney'in olgunluk döneminin en iyi kariyer performanslarından biri olduğu da söyleniyor.

    Festivalden gelen bir diğer haber aylar önce yurtdışında vizyona giren ama maalesef ülkemizde gün yüzü göremeyen etkileyici yapımlardan biri olan 50/50'yi seyredeceğimizin müjdesi. Jonathan Levine'in yönetmen koltuğuna oturduğu ve gerçek bir "hayata karşı direniş" hikayesinden uyarlanan filmin başrollerini Joseph Gordon-Levitt ve Seth Rogen paylaşıyor. Bağımsız festivallerden ödüllü ve 2 Altın Küre adaylığı olan komedi-dram türündeki bu yapımı da Şubat ayında festival takipçileriyle buluşacak.

    Ayrıca festivalin bu seneki etkinlik merkezi olarak da SALT belirlendi. Seans arası soluklanmak isteyenler SALT Açık Sinema Salonu'nda biraraya gelebilecek.

    2012 !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nden gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top