Hesabım
    ABD'de Yeni Yıl Tatilinde Gişenin Galibi Belli Oldu

    'Görevimiz Tehlike 4' hafta sonunda 26.5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti...

    Yılbaşı tatili haftasında büyük stüdyoların gişe yarışından galip ayrılan film belli oldu. Görevimiz Tehlike serisinin geçtiğimiz hafta vizyona giren yeni bölümü Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible - Ghost Protocol) üç günde 26.5 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek zirveye otururken, toplamda 58,9 milyon dolarlık bilet satışı elde etti. Filmin dördüncü günde bu rakamı 72.6 milyon dolara çıkarması ve böylece vizyondaki diğer güçlü rakiplerine fark atması bekleniyor.

    Vizyonun ikinci sırasında yine bir devam filmi, Sherlock Holmes: Gölge Oyunları (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) bulunuyor. İkinci haftasındaki film, %55.1'lik değer kaybıyla üç günde 17.8 milyon dolar toplayabildi. Toplamda ise 76.5 milyon dolara ulaştı.

    Üçüncü sırada Alvin ve Sincaplar: Eğlence Adası (Alvin and the Chipmunks : Chip-Wrecked) bulunuyor. Dünya ile aynı anda ülkemizde de vizyona giren film ABD'de %42.7'lik değer kaybıyla ancak 13.3 milyon dolarlık bilet satabildi.

    Tatil haftasını önde götüren bu üç filmi geçtiğimiz Cuma vizyona giren filmler izledi. David Fincher'ın tekrar uyarladığı Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo) ilk hafta sonunda 13 milyon dolar, toplamda ise 21.4 milyon dolar gişe yaptı. 90 milyon dolarlık bütçesine rağmen yılbaşı haftasında bile böylesi düşük bir rakam elde eden film, stüdyosu Sony'i hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz.

    ABD'de hafta ortasında vizyona giren Tenten'in Maceraları (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) haftasonunu 9,1 milyon dolarla, Cameron Crowe'un yeni filmi Düşler Bahçesi (We Bought a Zoo) ise 7,8 milyon dolarla kapattı.

    Resmi geçerliliği olmayan ve tahmini bilet satışlarını gösteren bu rakamların ABD'de bugün öğleden sonra resmiyet kazanacağını ekleyelim. Fakat süpriz değişikliklerin olmayacağı Box Office'in galibinin Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible - Ghost Protocol) olduğu da bir gerçek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top