Hesabım
    Gelecek Program: İçinde Yaşadığım Deri

    Almodovar'dan tüyleri ürperten bir intikam öyküsü bu cuma sinemalarda...

    Dünya prömiyerini 2011 Cannes Film Festivali'nde yapan Karlovy Vary'den Helsinki'ye, Toronto'dan Rio de Janeiro'ya gezmedik festival bırakmayan ve en son 69. Altın Küre adaylıklarında Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde İspanya'yı temsil eden İçinde Yaşadığım Deri (La Piel que Habito) nihayet ayın son cuması ülkemizde de vizyona giriyor.

    Nev-i şahsına münhasır sinemacı Pedro Almodóvar'ın kendi anlatım kalıplarını sonuna kadar zorladığı psikolojik gerilim türündeki yapım, kaynağını Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet’in 2005 yılında yayınlanan “Tarantula” adlı romanından alıyor. Bir dönem yürekleri yakan aktör Antonio Banderas ile bu filmde 20 yıl aradan sonra tekrar çalışan Almodovar, yeniden yaratma, saplantı ve intikam meseleleriyle karşımıza çıkıyor.

    Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas) işinde başarılı bir estetik cerrahken, karısı bir kazadan vücudunda çok ağır yanıklarla kurtulur. Eşinin derisini tedavi etmeye çalışırken, kadın yanık deri görüntüsüne dayanamayarak intihar eder; dahası küçük yaştaki kızları bu olaya şahit olur. Dr. Ledgard kendisini malikanesine kapatarak kurduğu laboratuvarında 10 yılı aşkın süre çalışarak her türlü darbeye karşı dayanıklı bir deri üretmeyi başarır. Hedefini gerçekleştirmek için artık sadece 3 şeye ihtiyacı vardır: bir suç ortağı, denek olması için gerçek bir insan ve vicdansızlık...

    İçinde Yaşadığım Deri

    Yönetmenin Almodóvar filmin ortaya çıkış sürecini anlattığı bir röportajında Dr. Robert, denek Vera (Elena Anaya) ve evin kahyası Marilia'nın (Marisa Paredes) yaşadığı üçlü gerilimi tarif ederken aklında Luis Buñuel, Alfred Hitchcock'a, Fritz Lang’tan Dario Argento'ya, Umberto Lenzi'ye kadar pek çok referans noktasından hareket ettiğini ama filmin tam olarak bir tarza oturmadığını da ifade ediyor : "Kendi sinemasal hafızamı da bir yana bırakarak ilerlemeye karar verdim..."

    "Tek bildiğim sert bir öyküyle, görsel retorikten bağımsız ve çok kanlı olmayan, ama yine de kan hissinin görmediğimiz yerlerden, anlardan yayıldığı bir yapıda ilerlemem gerektiğiydi." diyen yönetmen görüntü yönetmeni José Luis Alcaine ile çok iyi anlaştıklarını, filmin müziklerine imza atan Alberto Iglesias'ın hikayenin söylemine yüzde yüz oturan müzikler ürettiğini de ifade ediyor. Yönetmenin her biri mükemmel ve eşsiz işler ortaya koydular sözleriyle övdüğü oyuncu kadrosu ise Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Jan Cornet, Roberto Álamo, Blanca Suárez, Eduard Fernàndez, Susi Sánchez, Bárbara Lennie ve José Luis Gómez isimlerinden oluşuyor.

    İçinde Yaşadığım Deri 30 Aralık 2011 Cuma günü sinemalarda...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top