Hesabım
    Film Eleştirisine Sansür!

    İnternet sansürünün her seferinde başka bir yerden vurduğu "garip" yaptırımların bu sefer ki kurbanı bir film eleştirisi!

    En genç medya organı olan internete ülkemizde yerli yersiz gelen sansür haberlerine, filtrelere, uyarılara ve yasaklamalara gün geçmiyor ki bir yenisi daha eklenmesin. Bu seferki haksız uygulamanın kurbanı ise maalesef bir film eleştirisi oldu. Filmlerin saçma-sapan bahanelerle yasaklanamasına Türk milleti olarak ezelden alışığız -ki bu durum da kanıksanacak şey değil- ama filmin görselliği ile alakası dahi olmayan bir eleştirinin yasaklanması gerçekten sıradışı, hatta ilk kez karşılaşılan bir durum.

    Sansüre konu olan eleştiri ise kardeş sitelerimizden otekisinema.com'un yazarlarından olan Onur Atay'a ait. Yazarın eleştirisine konu olan film ise Sırp yönetmen Srdjan Spasojevic'in imza attığı Bir Sırp Filmi (Srpski Film) adlı yapım. Film gerek ele aldığı konusu, gerek anlatım dili olsun oldukça sert bir tavır takınırken, Onur Atay'ın siteden mecburen kaldırılan ama facebook ortamı üzerinden halen okunabilen eleştirisi filmin muhalif tavrını bütünler nitelikte. Otekisinema.com sitesinin kurucusu ve Beyazperde.com yazarlarımızdan olan Murat Tolga Şen'in aktardığı üzere Atay'ın eleştirisine getirilen sansür uygulaması bizzat yetkili kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ve bir kullanıcı ihbarı üzerine gerçekleştirilmiş.

    Geçmişten beri haftalık film eleştirilerine düzenli biçimde yer veren bir sinema sitesi olarak, bir sanat eseri olan filme ve onu sanat gereklilikleri içerisinde eleştiren her hangi bir metne getirilen dayanaksız her türlü sansürü haksız buluyoruz. Edinilen bilgiye göre medyanın diğer yayın organlarında da uygulanan bu "prosedür" ciddi yankı uyandırmakta.

    Umarız ki  benzer mantıkdışı sansür uygulamaları ile bir daha karşılaşmayız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top