Hesabım
    Fetih 1453'ten Son Fragman! [VIDEO]

    Merakla beklenen filmden 3 dakikalık uzun fragman da yayınlandı...

    İstanbul'un II.Mehmet tarafından fethedilişini anlatan ve şimdiye kadar ki en kaliteli tarihi, kahramanlık dramı olma iddiasındaki Fetih 1453 filminden teaser videosundan sonra son bir fragman daha yayınlandı. 3 dakika süren fragman videosunda fetih öncesi Osmanlı devleti içerisindeki hazırlıkların yanı sıra, Bizans tarafında yaşananlardan sahneler de yer alıyor.

    Fetih 1453

    Filmde Fatih'i yetiştiren üstat Molla Gürani'yi ve sultanın çocukluğunda aldığı eğitim süreçlerine de yer veriliyor. Filmin yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.

    Filmde Sultan II. Mehmed'i tiyatrocu Devrim Evin canlandırırken, İffet dizisinde Cemil'i oynayan İbrahim Çelikkol ise surlara ilk Osmanlı bayrağını diken Ulubatlı Hasan'ı canlandıryor. Başarılı oyuncu Recep Aktuğ'u ise son Bizans İmparatoru Konstantin olarak seyredeceğiz.

    Ülkemizde 17 Şubat'ta viyzona girecek film Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de sinemalarda olacak...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top