Hesabım
    Tim Burton'dan Pinokyo!

    Yönetmen, Gepotto rolünde Robert Downey Jr.'ı görmek istiyor...

    Warner Bros.'un bir süredir hazırlık aşamasında olan Pinokyo projesiyle yakından ilgilendiğini söyleyen yönetmen Tim Burton, Gepotto rolünde Robert Downey Jr.'u görmek istiyor. Son dönemde özellikle peri masallarının beyazperde yansımalarına alışan sinemaseverler için Pinokyo, geç bile kalınmış bir proje olarak dikkat çekiyor.

    İtalyan yazar Carlo Collodi'nin yazdığı ve yaşlı Gepotto Usta'nın yarattığı bir kukla olarak dünyaya gelen fakat sonra küçük bir çocuğa dönüşen klasik Pinokyo hikayesine farklı bir açıdan yaklaşacak olan Burton, daha çok Geppetto'nun macerasına odaklanmak istiyor. Canlı aksiyon olarak çekilmesi düşünülen projenin senaryo yazarı ise televizyondan tanıdığımız Bryan Fuller.

    Şimdilik ne Tim Burton ne de Robert Downey Jr. tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat Warner Bros. stüdyosu projede bir an önce ilerleme kaydetmek için elinden geleni yapıyor, haliyle ikiliyle anlaşma masasına oturmak vakit kaybetmek istemiyor. Eğer her şey yolunda giderse Pinokyo'nun çekimleri, Burton'ın Dark Shadows projesinden sonra başlayabilir.

    Tıpkı çekimleri biten ve yakında izleyeceğimiz Pamuk Prenses uyarlamaları gibi Hollywood'daki bir diğer Pinokyo projesi de Guillermo del Toro'nun liderliğinde ilerliyor. 3D stop-motion tekniğiyle çekilmesi planlanan film daha gotik ve karanlık bir uyarlama olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top