Hesabım
    Gelecek Program: Melankoli (Melancholia)

    ABD'li eleştirmenlere göre yılın en iyi filmi Melankoli...

    Lars von Trier'in ilk gösterimini Cannes'da yapan ve tartışmaları da beraberinde getiren son filmi Melankoli (Melancholia), Avrupa Film Akademisi'nin verdiği En İyi Film Ödülü'nün ardından ABD Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği'nin dağıttığı ödüllerde de büyük ödülü kucakladı. Böylece Oscar yarışında pek de soluğu çıkmayan film elini bir nebze de olsa güçlendirdi.

    Trier'in Cannes'da yaptığı basın açıklamasında sarf ettiği sözlerin gölgesinde kalan Melankoli, genç bir kadının depresyonla olan mücadelesi üzerinden dünyanın sonuna dair bir bilimkurgusal bir güzellemeyi perdeye yansıtıyor. Film, 58 film eleştirmenin oy kullandığı ödüllerde Yılın En İyi Filmi ve aynı zamanda filmin yıldızı Kirsten Dunst da Yılın En İyi Aktristi seçildi.

    Bu yıl 46.'sı dağıtılan ödüllerde usta yönetmen Terrence Malick, kendisine Cannes'da Büyük Ödülü getiren son filmi Hayat Ağacı (The Tree of Life) ile En İyi Yönetmen, aynı filmde rol alan Brad Pitt de Kazanma Sanatı (Moneyball)'ndaki performansıyla En İyi Aktör ödülünü kazandı. En İyi Yabancı Film Ödülü ise, bu yılın ödül rekortmenlerinden İran yapımı Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)'ın oldu. Film böylece bu yılki 32. ödülünü kazanmış oldu.

    Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård ile Kiefer Sutherland'ın başrollerini paylaştığı Melankoli (Melancholia) ülkemizde 13 Ocak'ta vizyona girecek.

    Melankoli

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top