Hesabım
    Yakında: Sürücü (Drive)

    Hem seyirci hem de eleştirmen tarafında büyük beğeni toplayan ödüllü film 10 Şubat'ta vizyona giriyor...

    Yönetmeni Nicolas Winding Refn'e ilk gösterimini yaptığı Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü getiren Sürücü (Drive), 10 Şubat'ta vizyona giriyor. Stilize anlatımıyla dikkat çeken film, Hollywood'da dublörlük yaparak geçimini sağlayan fakat geceleri de hızlı araba kullanabildiği için soygunlara yardım eden bir sürücüyü merkezine alıyor. Konuyu kısaca böyle özetlesek de, filmden Hızlı ve Öfkel macerası bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir, zira safkan bir başyapıtla karşı karşıyayız... Sürücü, art-house sinema atmosferinde intikamla beslenen gerilim türünün en nadide örneklerinden biri olarak görülüyor.

    James Sallis'in 2005 tarihli aynı isimli romanından senarist Hossein Amini tarafından sinemaya uyarlanan filmde kahramanımızın hayatı, yaşadığı apartmanda bir komşusuna bir soygunda yardım etmesiyle değişir. Artık aranan birine dönüşen Sürücü'nün yapacağı tek şey vardır, o da en iyi bildiği şey olan araba sürmek.

    Her kadrajı uzun uzun düşünülmüş kareleri, başroldeki Ryan Gosling ve Carey Mulligan'ın canalıcı oyunculukları, nostaljik synthpop ezgileri ve tabii ki yönetmenin alıştığımız yeraltı zerafeti Sürücü'yü 2011'in en iyileri arasına sokmaya yetiyor. Filmin yan kadrosu yetenekli isimlere emanet: Bryan Cranston, Albert Brooks, Christina Hendricks, Ron Perlman ve Oscar Isaac. Film hakkında çıkan eleştirilerse oldukça olumlu; Sürücü'yü modern zamanların Ucuz Roman (Pulp Fiction)'ı olarak görenler de var, Gosling'in oyunculuğuna şapka çıkaranlar da...

    Sürücü

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top