Hesabım
    Yılmaz Erdoğan Yeni Filmini Zonguldak'ta Çekecek

    Kadrosu belli olan filmi yönetmen, "şiir, aşk ve madenin karıştığı bir film" olarak niteliyor...

    Yazar-oyuncu-yönetmen Yılmaz Erdoğan, 5. sinema filmi için çalışmalara başladı. İsmi 'Kelebeğin Rüyası' olarak açıklanan filmin çekimleri Zonguldak'ta gerçekleştirilecek.

    Erdoğan'ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığım bir proje dediği Kelebeğin Rüyası, Zonguldaklı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatından kesitleri perdeye yansıtacak. Filmin çekim çalışmaları için geldiği Zonguldak'ta Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret eden Erdoğan, bu sırada basınla da projenin detaylarını paylaştı.

    Filmde çekim mekânı olarak maden ocaklarının da kullanılacağını belirten Erdoğan, grizu patlamasında 30 madencinin yaşamını yitirdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesse Müdürlüğüne ait maden ocağını ziyaret ettiğini ve bunun Zonguldak'ı daha yakından tanımak ve anlamak için iyi bir deneyim olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca maden ocağına da ineceğini ve o dünyayı gözlemleyerek maden işçilerinin yaşadığı trajediye ortak olacağını açıkladı.

    1940 yılında geçecek olan ve çekimlerine Şubat ayında başlanması planlanan filmin kadrosundan da bahseden Erdoğan, filmde eşi Belçim Bilgin, Kıvanç TatlıtuğMert Fırat ve kendisinin başrolleri paylaşacağını söyledi. "Filmde aslında 3 şair var. Ben Behçet Necatigil'i oynayacağım. O dönemde Mehmet Çelikel Lisesinde, yazarlarımızın edebiyat öğretmeni olarak görev yapmış. Kadromuz aşağı yukarı belirlendi" diyen Yılmaz Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı:

    "Filmin İstanbul çekimleri var. Haziran ve Temmuz 2012'de burada çekimler yapacağız. Filmimiz bu yıl sonuna kadar bitecek. Film için dekor yapacağımız yerlere bakıyoruz. O dönemin iskelesini ve ana caddesini dekor olarak kullanacağız. Onun için mekân ve alan bakıyoruz. Benim için asıl önemli olan şey şiirin filmini yapmak. Burada bir kömür damarı var ama Zonguldak'ta aslında şiirin damarı da var. Rüştü Onur'un edebiyat dalı var. İki tane yoksul şairin hayatı beni her zaman cezbetti ve bu benim için bu proje önemli oldu. Şiir, aşk ve madenin karıştığı filmi yapmak beni heyecanlandırıyor."

    Erdoğan dün de Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top