Hesabım
    Steven Spielberg 'Robopocalypse' Projesi Hakkında Konuştu

    Bizleri tekrar robotlarla sarılı bir gelecek bekliyor...

    3 Şubat'ta son filmi Savaş Atı (War Horse) vizyona girecek olan yönetmen Steven Spielberg, Eylül ayında çekimleri devam etmekte olan Lincoln'den sonra Robopocalypse isimli bir film çekeceğini açıklamıştı. Yönetmen basına verdiği bir röportajda hem Robopocalypse hakkında konuştu, hem de projenin 2002 tarihli bilim-kurgu filmi Azınlık Raporu (Minority Report)'yla olan benzerliğine değindi.

    "Robopocalypse, insanla makinenin arasındaki evrensel savaş hakkında olacak." diyen Spielberg, "Azınlık Raporu (Minority Report)'ndaki gelecek modelini yaratırken iyi zaman geçirdim ve bu gelecek hepimizin beklediğinde de hızlı gelişti. Robopocalypse 15-20 yıllık bir zamanda geçecek, yani aslında yabancısı olmadığımız başka bir gelecekte. Hayatımızı daha da kolaylaştıran teknolojinin yarattığı sonuçlar ve teknolojinin bizi olduğumuzdan daha zeki bir hale getirmesiyle olacaklar üzerine bir proje" şeklinde konuştu.

    Daniel H. Wilson'ın aynı isimli romanından uyarlanacak olan ve çok uzak olmayan bir gelecekte Archos isimli yapay zekâya sahip bir robotun insanlığın ulaştığı teknolojiyi insanlığa karşı kullanıp diğer robotlarla birlikte dünyamızı istila etmesini anlatacak olan film, epik bir aksiyon olarak da niteleniyor.

    Robopocalypse 2013 Haziran ayında vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top