Hesabım
    69. Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    Sinema kategorisinde komedi/müzikalin galibi Artist olurken, dramda Senden Bana Kalan (The Descendants) küreyi kucakladı...

    Sinema dalında "Oscarın habercisi" olarak görülen ve televizyon dünyasının Emmy'lerle birlikte gözbebeği olan Altın Küre Ödülleri (Golden Globe Awards) dün gece California eyaleti Beverly Hills Hilton'da yapılan görkemli bir ödül töreni ile sahiplerini buldu. Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen 69. Altın Küre Ödülleri'nde Komedi/Müzikal dalında En iyi Film Michel Hazanavicius imzalı sessiz sinema güzellemesi olan Artist (The Artist) olurken, drama dalının galibi ise Alexander Payne'nin yönettiği Senden Bana Kalan (The Descendants) adlı film oldu.

    İlginç bir biçimde her iki filmin yönetmeni aynı zamanda yönetmen kategorisinde de adayken, bu kategoride altın küre, Hugo filmiyle usta yönetmen Martin Scorsese'ye gitti. En iyi seçilen filmler, Erkek Oyuncu dallarında da başrollerine uğurlu geldi. Jean DujardinArtist'teki muhteşem performansı ile komedi/müzikal dalının galibi olurken, tüm eleştirmenlerin drama dalındaki neredeyse tek favori ismi George Clooney de dramanın En İyi Erkek performansı seçildi. Önceki gün Beyazperde okurlarıyla haberimizde paylaştığımız tahminlerin de bu kategorilerin hepsinde tuttuğunu hatırlatalım.

    Törende ayrıca tanıdık bir sima hepimizin yüzünü güldürdü. Oyuncu Meltem Cumbul, İran yapımı Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin)'ın galip geldiği Yabancı Dilde En İyi Film kategorisini sunmak için sahneye çıktı. Cumbul yaptığı kısa konuşmasında çocukluğundan bu Altın Küre'yi seyrederek büyüdüğünü ve Türkiye'den şu anda da törenin heyecanla takip edildiğini ifade etti. Sözlerini zafer işareti yaparak Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh (Peace in Country, Paece in World) sözleriyle bitiren oyuncu büyük alkış aldı.

    Son olarak 75 yaşındaki duayen oyuncu Morgan Freeman'ın da bu sene Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü aldığını söyleyelim.

    Geçen yıl esprileriyle kırıp geçirdiği kadar hedef aldığı yıldızları da aşağıladığı gerekçesiyle eleştirilen ve bu sene üçüncü kez sunuculuk görevini üstlenen komedyen Ricky Gervais'in performansından pek de bir şey kaybetmediği ortadaydı. Kim Kardashian'dan Mel Gibson'a ve töreni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği'ne laf atmadan duramayan komedyen, "Hollywood Yabancı Basın Birliği bana eğer içinizden birine hakaret edersem, izleyenleri incitirsem ya da yeni bir tartışma başlatırsam gelecek sene kesinlikle tekrar davet edileceğimi söyledi" diyecek kadar da cesurdu. Geçtiğimiz yıl en fazla diline doladığı isimlerin başında gelen Mel Gibson'a da son filmi üzerinden yüklenen Gervais, Jodie Foster'ın Kukla (The Beaver) filmini seyretmediğini, seyredene de rastlamadığını söyledi. Gervais törende ayrıca Arnold Schwarzenegger, Maria ShriverJennifer Lopez, Marc Anthony, Ashton Kutcher ve Demi Moore gibi pek çok isme espriyle karışık göndermelerde bulundu...

    69. Altın Küre Ödülleri'nde Kazananlar:

    En İyi Film (Drama)

    Senden Bana Kalan (The Descendants)

    En İyi Film (Komedi / Müzikal)

    Artist (The Artist)

    En İyi Yönetmen

    Martin Scorsese,  (Hugo)

    En İyi Erkek Oyuncu (Drama)

    George Clooney, (Senden Bana Kalan)

    En İyi Kadın Oyuncu (Drama)

    Meryl Streep, Demir Leydi (The Iron Lady)

    En İyi Erkek Oyuncu (Komedi / Müzikal)

    Jean Dujardin (Artist)

    En İyi Kadın Oyuncu (Komedi / Müzikal)

    Michelle Williams, Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn)

    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

    Christopher PlummerBeginners

    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

    Octavia Spencer, Yardımcı

    En İyi Senaryo

    Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris)Woody Allen

    Yabancı Dilde En İyi Film

    Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin ) (İran)

    En İyi Animasyon

    Tenten'in Maceraları (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn)

    En İyi Özgün Müzik

    Artist, Ludovic Bource

    En İyi Özgün Şarkı

    Madonna, "Masterpiece"; W.E.

    Dizi kategorisindeki sonuçlara dizi bölümümüzdeki haberimizden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top