Hesabım
    İçimdeki Şeytan/The Devil Inside Yarın Görücüye Çıkıyor!

    Şeytan çıkartma ayinleri yeniden beyazperdede...

    "Vatikan'ın Onaylamadığı Film" alt başlığı ile lanse edilen İçimdeki Şeytan (The Devil Inside) Amerika'da gösterime girdikten iki hafta sonra ülkemiz sinemalarında da seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

    Yönetmenliğini William Brent Bell'in üstlendiği film, 20 sene önce annesinin dahil olduğu bir şeytan çıkartma ayini sonrası yaşanan cinayetlerin sırrını, meraklı bir belgeselciyle çözmeye çalışan Isabella Rossi'nin yaşadıklarını ve tanık olduklarını aktarırken başrolleri Fernanda AndradeSuzan CrowleyEvan Helmuth ve Simon Quarterman paylaşıyor.

    Filmin senaryosunu Matthew Peterman ile beraber kaleme alan yönetmen Bell Collider.com sitesi için verdikleri bir röportajda filmin beyin fırtınasından başlayan hazırlık sürecinin 2 buçuk sene kadar geriye gittiğini ifade ediyor. "Elbette Blair Cadısı (The Blair Witch Project), Canavar (Cloverfield)Paranormal Activity gibi filmlerin farkındayız ama "Buluntu Film" türünde şeytan çıkartma temalı bir yapım henüz çekilmemişti; biz de 'neden bunu biz yapmayalım ki?' diyerek işe başladık" sözleriyle filmin çerçevesini belirlediklerini aktaran yönetmen, filmde belgesel kamerasından çekimin gerçeklik duygusunu artırmak için kullanıldığını da ekliyor.

    Ayrıca yer yer gerçek buluntu film görüntüleri de sahnelerin arasına eklenmiş. Onlarca insanla röportaj yaptıklarını ve arşiv çalışmasına önem verdiklerini belirten ekip "Vatikan'ın Onaylamadığı Film" ibaresini kullanırken ciddi olduklarını, Roma'ya gidip kendileriyle görüşmek için Vatikan'a teklif götürdüklerini, projeyi gönderdiklerini ve ardından da gerçekten de reddildiklerini ifade ediyor.

    Yurtdışındaki eleştirmenler filme fazla prim vermemiş görünse de kesikleri birleştirip, içerdeki şeytanı dışarı çıkartmak isteyenler için İçimdeki Şeytan 20 Ocak cuma günü ülkemiz sinemalarında vizyonda...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top