Hesabım
    Yapımcılar Birliği'nin En İyisi Artist (The Artist)

    Oscar'ın sahibi belli oldu gibi...

    Bu ayın başlarına doğru adayları açıklanan 21. Yapımcılar Birliği Ödülleri'nde (PGA) kazananlar belli oldu. Bu seneki ödül sezonunu domine eden, dört eleştirmenler birliği ve üç Altın Küre kazanan, ayrıca BAFTA Ödülleri'nde de 12 adaylık alarak Oscar'ın en güçlü favorisi olarak öne çıkan Artist (The Artist), uzun metraj film, animasyon ve belgesel dallarında dağıtılan Yapımcılar Birliği Ödülleri'nde yapımcısı Thomas Langmann'a Darryl F. Zanuck Yılın En İyi Yapımcısı Ödülü'nü kazandırdı.

    Nedimeler (Bridesmaids), Senden Bana Kalan (The Descendants), Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo), Duyguların Rengi (The Help), Hugo, Zirveye Giden Yol (The Ides of March), Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris), Kazanma Sanatı (Moneyball) ve Savaş Atı (War Horse) gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ödüle uzanan film, son dört yıldır Akademi'nin En İyi Film Oscarı'nı da belirleyen Yapımcılar Birliği'nden Oscar biletini büyük oranda kaptı gibi. Tenten'in Maceraları (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn) animasyon dalında, Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest ise belgesel dalında ödülleri kucakladı.

    Yarın açıklanacak olan Oscar adaylıkları öncesi eline güçlendiren Artist (The Artist), her ne kadar Hollywood'un sessiz sinema dönemine dair bir güzelleme olarak değerlendirilse de, yönetmeni tarafından, başrolde seyrettiğimiz eşi Bérénice Bejo'ya yazılmış bir aşk mektubu olarak niteleniyor. Cannes Film Festivali'nde Jean Dujardin'e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandıran film, ülkemizde önümüzdeki hafta vizyona giriyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top