Hesabım
    Bağımsızların Kalesi Sundance Film Festivali Devam Ediyor!

    19 Ocak’ta başlayan festival seçkisi prömiyerleriyle göz doldururken, Türkiye Raşit Çelikezer’in Can filmi ile temsil ediliyor…

    Sinemacı Robert Redford kanatları altında her sene Utah eyaleti Park City’de gerçekleştirilen Sundance Film Festivali her senenin açılış festivali olarak en yeni filmlere ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki ayların vizyon takvimine referans olan Sundance Film Festivali’nde bu yıl 10 gün boyunca yarışmalı bölümler de dahil olmak toplam 117 yeni film görücüye çıkıyor.

    Toprak Altında (Buried) gibi bir şahesere imza attıktan sonra, üçüncü uzun metrajlı filmine soyunan Rodrigo Cortés Cillian Murphy ve Robert De Niro’nun başrolleri paylaştığı Red Lights ile festivalde yerini alırken, Do the Right Thing ve Malcolm X gibi kült fimlerin yönetmeni Spike Lee, Red Hook Summer ile beyazperdeye uzunca bir aradan sonra geri dönüyor. The X Files’ın Fox Mulder’ı olarak hafızalarımıza kazınan David Duchovny’nin başrolde olduğu komedi filmi Goats ilgi çekerken, , Bruce Willis ve Rebecca Hall’ü bir araya getiren Stephen Frears yönetmenliğindeki Lay the Favorite prömiyerlerin öne çıkan diğer isimleri.

    1981 yılından beri düzenlenen Sundance Film Festivali’nin 2012 yılındaki Türk misafir ise Raşit Çelikezer’in yönetmenliğinde kotarılan ve Selen Uçer ile Serdar Orçin’in başrolleri paylaştığı Can filmi oldu. Uluslararası Dramatik Film Yarışması bölümünde şansını arayan Can, bu akşam (23 Ocak) Egyptian Theatre salonunda festival seyircisiyle buluşacak. Filmin Türkiye vizyonu ise 16 Mart 2012.

    10 gün boyunca 4 ayrı sinema salonun bağımsız sinema tutkunları ağırlayacak olan festivalde Uluslararası Dramatik Film bölümünün yanı sıra ayrıca Uluslararası Belgesel, Amerikan Dramatik Film ve Amerikan Belgesel Film yarışmalarında pek çok taze yapım şans arayacak. Sundance Seyirci Ödülü’nün de bağımsız sinemanın en güçlü ödüllerinden biri olduğunu hatırlatalım…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top