Hesabım
    Theodoros Angelopoulos Hayatını Kaybetti

    Usta yönetmen, yeni filminin çekimleri sırasında kaza kurbanı oldu...

    Bol ödüllü Yunan yönetmen Théo Angelopoulos, son filmi "Öteki Deniz"in çekimleri sırasında kendisine çarpan bir motorsiklet nedeniyle kaldırıldığı hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti.

    Polis ve hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, ünlü yönetmenin ciddi bir kafa travması geçirdiği ve Atina'da film çekiminin yapıldığı yerin yakınında geçirdiği kaza sonrasında geldiği hastanede yaşamını yitirdiği söyleniyor. Daha sonra izinli bir polis memuru olduğu öğrenilen motorsiklet sürücüsün de kazada yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

    Yeni Avrupa Sineması'nı şekillendiren ve ona sanatsal özünü kazandıran yönetmenlerin başında gelen Angelopoulos, 40 yıllık sinema kariyeri boyunca Avrupa film festivallerinden sayısız ödül kazanmıştı. Başrolünde Harvey Keitel'in olduğu Ulis’in Bakışı (To Vlemma tou Odyssea) ile Cannes'dan Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan yönetmen, 1998 tarihli Sonsuzluk ve Bir Gün (Mia aioniotita kai mia mera) ile de büyük ödül Altın Palmiye'ye uzanmıştı.

    Pek çok filminde görüntü yönetmeni Giorgos Arvanitis, senarist Tonino Guerra ve besteci Eleni Karaindrou ile çalışan ve karakterize bir sinema tekniğine sahip olan Angelopoulos, durağan ve şiirsel anlatımı geniş plan çekimlerle ve uzun sekanslarla desteklemiştir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top