Hesabım
    Yakında: Savaş Atı (War Horse)

    Steven Spielberg'ün savaş draması 3 Şubat'ta vizyona giriyor...

    Bu yıl Oscar Ödülleri'nde En İyi Film de dahil olmak üzere 6 adaylık kazanan Steven Spielberg imzalı Savaş Atı (War Horse), II. Dünya Savaşı'nın başlangıcında geçen epik bir macerayı 3 Şubat'ta vizyona taşıyor. Bu yıl karşımıza iki filmle birden çıkan usta yönetmen Spielberg belki En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmedi ama teknik kabiliyetinin ne derece üst düzey olduğunu tekrar kanıtladı.

    Bu yıl Oscar'da Artist (The Artist) ve Hugo gibi sinemaya dair güzellemeler barındıran yapımlarla zorlu bir yarışa giren Savaş Atı (War Horse), yazar Michael Morpurgo'nun bir savaş klasiği haline gelen aynı adlı romanından ve aynı romandan uyarlanan tiyatro oyunundan ilhamını alıyor. Kadrosunda David Thewlis, Benedict Cumberbatch, Jeremy Irvine, Emily Watson gibi genç ve yetenekli isimleri barındıran film, bu yılki ödül sezonunda 2 Altın Küre ve 5 de BAFTA adaylığı kazandı.

    Özellikle Janusz Kaminski'nin göz alıcı görüntü yönetimiyle dikkatleri çeken Savaş Atı (War Horse), İngiliz süvari birliğine satılan Joey isimli bir atın ve onunla birlikte savaş sırasında tüm Avrupa'yı dolaşan genç Albert'ın duygu ve macera yüklü hikâyesini anlatıyor. Savaş draması çekmedeki hünerini zaten bildiğimiz Spielberg, filmi, inanç, umut ve kararlılığın birbirine bağladığı iki dostun hikâyesi olarak görürken, "Hikâyenin büyüleyici olduğunu düşündüm. Çok sevindim. Bana göre çok dürüst bir hikâyeydi. Bir zamanlar çok yakın olan ama kaderlerinin ayrı düştüğü bir atla çocuğun yolculuğunu anlatan bir aile filmi olarak gördüm. Umarım bu hikâye, bu ortak deneyimle insanları bir araya getirecektir. Duygusu ve mesajı her ülkede hissedilebilir" diyor.

    Ülkesi ABD'de geçtiğimiz yılın sonlarına doğru vizyona giren film eleştirmenlerden tam not alırken, eleştirmenlerin çoğu tarafından 2011'in en iyileri arasında gösteriliyor. Hatta ünlü sinema eleştirmeni Roger Ebert eleştirisinde, Savaş Atı (War Horse)'nda Spielberg filmografisinin en iyi karelerine rastladığını yazdı.

    Savaş Atı

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top