Hesabım
    !f İstanbul'un Kapanışı Zenne'den!

    Rupert Everett de festival kapsamında film için İstanbul'a gelecek...

    Aldığı çeşitli ödüller, övgüler ve topladığı tepkilerle ülkemizin sinema gündeminde aylardır canlılığını koruyan Zenne filmi, !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında kapanış filmi olarak gösterilecek. Eşcinsel kimliği yüzünden cinayete kurban giden Ahmet Yıldız davasını yeniden gündeme taşımasıyla adından söz ettiren Zenne, içerdiği sosyal mesajla da 48. Antalya Altın Portakal Festivali’nden de 5 ödülle dönmeyi başarmıştı.

    Filmi festival kapsamında 26 Şubat 2012 Pazar günü kapanış filmi olarak sunacak isim ise İngiliz oyuncu Rupert Everett. !f İstanbul 2012 için Türkiye’ye gelecek olan Everett'e aynı zamanda ilk kez verilen“Yeni Bir Dünya için Sinema” ödülü de sunulacak. Kendisi de eşcinsel olan Rupert Everett'in aynı dönemde Türkiye'de olduğu için tesadüfen Ahmet Yıldız davasını öğrendiği ve o günden bu yana hem bu dava hem de benzeri hak arama davaları hakkındaki gelişmeleri yakından takip ettiği biliniyor.

    Oyuncu Rupert Everett ilk kez 1981'de çekilen Another Country filminde rol almış, daha geniş kitlelerce tanınması ise 1990’lı yılların hit romantik komedisi olan ve Julia Roberts ile birlikte yer aldığı En iyi Arkadaşım Evleniyor (My Best Friend's Wedding) filmi ile olmuştu. Oyuncu yakın zamanda Şrek (Shrek) serisinde seslendirme sanatçısı olarak da yer aldı.

    Ülkemizde 13 Ocak'ta gösterime giren Zenne Kasım ayında Ankara’da düzenlenen ve ilk “LGBT” festivali olma özelliğindeki Pembe Hayat KuirFest’tin de açılış filmi olarak gösterilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top