Hesabım
    Pacino'ya İlk Emmy

    Angels in America'dan 11 ödüllük rekor

    56. Emmy Ödülleri yine kıyasıya rekabete sahne oldu ve Angels in America toplam 11 ödülle geceden büyük zaferle ayrıldı. Al Pacino, Emma Thopmson ve Meryl Streep gibi yıldızların rol aldığı mini seri fantastik bir drama olarak tanımlanıyor.

    Tony Kushner'ın oyun olarak yazdığı hikaye Broadway'de ilk sergilenişinin ardından yazara Pulitzer ödülü kazandırmıştı. Oyunu TV filmi olarak uyarlayan yönetmense Mike Nichols oldu. İki bölümden oluşan film toplam altı saatti ve Amerika'da mini seri olarak da yayınlandı.

    İki Aidsli gayin etrafında dönen birkaç hikayeyi bir araya getiren Angels'ta ilk olarak hasta olduğu için sevgilisi tarafından terk edilen Prior'ın (Justin Kirk) hikayesi anlatılıyor. Daha sonra bir mormon avukatı olan Joe'ya (Patrick Wilson), annesine (Meryl Streep) ve Al Pacino'nun canlandırdığı, Joe'nun patronu olan Roy Cohn'a geçiyoruz. Cohn da bir gaydir ve o da Aids olmuştur. Ancak bir akşam tanrının gönderdiği bir melek (Emma Thompson) O'nu ziyarete gelir ve hayatı güç savaşlarıyla geçmiş bu adama rehberlik edeceğini, onunsa artık bir peygamber olduğunu söyler.

    Dramadan komediye, realizmden sürrealizme hemen hemen her türü bir arada işleyen Angels in America daha önce beş tanede Altın Küre kazanmıştı. Televizyonda yayınlandığı dönemde tüm dizilerden daha fazla rating alan serinin, Joss Whedon'ın Agel'ı sona erdirmesindeki etkenlerden de olduğu söyleniyor. Kulislerde anlatılanlara bakılırsa Whedon, Angels'ı seyrettikten sonra artık fantastik dünyanın yanında dramatik öğeler de içeren yeni yapımlara yönelmeye karar vermiş.

    Angels in America'nın mini seri ve film kategorisinde toplam 11 ödül aldığını söyledik. Bunların en önemlileri ise; En İyi Erkek Oyuncu - Al Pacino, En İyi Kadın Oyuncu - Meryl Streep, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Jeffrey Wright, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Mary-Luise Parker, En İyi Yönetmen - Mike Nichols ve En İyi Yazar - Tony Kushner oldu. Angels'ın dışında, Arrested Development, En İyi Komedi, The Sopranos da En İyi Drama seçildi. Diziler ekim ayından itibaren Cnbc-e'de yayınlanmaya başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top