Hesabım
    Pek Yakında: Sundance Tescilli 'Can'a Az Kaldı

    Raşit Çelikezer'in dram ağırlıklı filmi 16 Mart'ta sinemalarda...

    Yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Raşit Çelikezer'in üstlendiği Can filmi, 48. Ulusal Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden sonra uluslararası arenada da büyük ilgi gördü. Televizyon takipçilerinin yakından tanıdığı bir isim olan Çelikezer’in ikinci uzun metrajlı sinema filmi olan yapım, illegal yollardan çocuk sahibi olduktan sonra bu durumun farklı sıkıntılarını yaşayan Ayşe ve Cemal çiftinin dramatik öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

    19-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 2012 Sundance Film Festivali'nin Dünya Seçkisi bölümünde yarışan ve Türkiye'nin ilk kez temsil edildiği bu bölümden ‘Jüri Özel Ödülü ile dönen yapım yabancı seyircilerden ve eleştirmenlerden de oldukça ilgi gördü. Yönetmen Çelikezer ödülü alırken yaptığı konuşmada ödülünü hayatta ezilen tüm çocuklara ithaf ettiğini de belirtti. Filmin farklı ülkelerdeki festival yolculuğu önümüzdeki günlerde de devam edecek.

    Yapım, 48. Ulusal Antalya Altın Portakal Film Festivali’den de Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ve Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü’nü almıştı.

    Başrollerini Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ ve Erkan Avcı’nın paylaştığı Can,16 Mart’ta vizyonda seyircisiyle buluşacak…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top