Hesabım
    30'lardan Şangay Hikayeleri

    Güzel Nicole, kötü Kitano, kamera arkasında Kar Wai

    Hepsi aynı filmde desek inanır mısınız? AICN'nin bildirdiğine göre Wong Kar Wai'nin yeni filminde Nicole Kidman ve Takeshi Kitano'yu başrollerde izleyeceğiz.

    Her ne kadar haber henüz resmi olarak doğrulanmadıysa da dedikodulara bakılırsa Kitano'yu, 30'lu yıllarda Şangay'da geçecek hikayede kötü adam olarak izleyeceğiz, Nicole'ün ise nasıl bir karakteri canlandıracağı henüz belli değil.

    Aşk Zamanı ile tanıdığımız Uzakdoğulu yönetmen Kar Wai belki de ülkemize Asya sinemasını tanıtan ve sevdiren yönetmenlerden ilki. Yine başka bir Uzakdoğulu kült isim Takeshi Kitano'yuysa hem oyuncu hem de yönetmen olarak tanıyoruz. Johnny Mnemonic ve Ölüm Oyunu'nda oyuncu olarak seyretmiştik fakat Bebekler'de yarattığı şiirsel görsellikle akıllarımıza yönetmen olarak kazındı. 8 Ekimde başlayacağını Zatoichi'de yine birden fazla kimliği ile seyretme şansımız olacak. Kitano yeni filmi Zatoichi'de hem senarist hem yönetmen hem de başrol oyuncusu.

    En son Stepford Kadınları'nda izlediğimiz Nicole Kidman ise son yıllarda iddialı rollere soyunmuş ve sonunda Oscarı da eve götürmeyi başarmış bir oyuncu. İlk defa Uzakdoğulularla çalışacak olan Kidman'ın güzelliğine ve oyunculuğuna, Kitano şiirselliğinin ve Kar Wai duygusallığının ekleneceğini düşünürsek, bu üç yeteneğin filmi için şimdiden heyecanlanamamak mümkün mü?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top