Hesabım
    "Kan ve Aşk" Saraybosna'da Gala Yaptı

    Bosna Savaşı'nı anlatan filmin galasına yönetmen Angeline Jolie, eşi Brad Pitt ve filmin kadrosu da katıldı...

    İlk yönetmenlik denemesinde zor bir konuyu ele alıp kendine mekân olarak tarihi savaşlarla dolu Balkanlar'ı seçen ünlü oyuncu Angelina Jolie, Kan ve Aşk (In the Land of Blood and Honey) filminin galası için eşi Brad Pitt ile geldiği Saraybosna'da filmine,  çekim sürecine ve gelen tepkilere dair önemli açıklamalarda bulundu.

    "Bu film hayatımı değiştirdi. Bu konuyu seçtiğim için hiç pişman değilim" diyen güzel aktris, filmini Sırp karşıtı bir film olarak değerlendirmediğini, kendisinin de Sırp düşmanı olmadığını söyleyerek karşı çıktı ve "Ben bu film ile ilgili araştırmalar yaparken o dönem nasıl birlikte yaşandığı, nasıl herkesin birbirini dinlediğini, anladığını gördüm" dedi.

    Bosna savaşı sırasında Boşnak kız Ayla'nın, savaş öncesinde aşk yaşadığı Sırp asker Daniyel'in başında bulunduğu toplama kampına düşmesinin ardından yaşananları anlatan filmin basın toplantısına filmde Ayla'yı canlandıran Bosnalı oyuncu Zana Maryanoviç, Sırp asker Daniyel'i canlandıran Goran Kostiç, Rade Şerbeciya, Ermin Siyamiya da katıldı.

    Filmi çektikten sonra tehditler aldığını da söyleyen Jolie, filmin Sırbistan galasına şimdilik katılmayacağını, "Ben belki seçimlerin ardından Sırbistan'a gidebilirim" sözleriyle açıkladı. Bosnalı Savaş Mağduru Kadınlar Derneği filmi "tecavüzcüsüne aşık olan Boşnak kadının hikayesinin anlatıldığı" gerekçesiyle eleştirmiş, Sırbistan milliyetçi gruplar ise Bosna Savaşı'nı tek taraflı anlattığı gerekçesiyle Jolie'yi tepki göstermişti. Gelinen son noktada ise, filmin, Bosna Sırp Cumhuriyeti'ndeki sinemalarda gösterime sokulmaması kararı alındı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top