Hesabım
    !f İstanbul'da Bu Cumartesi!

    Festival haftasonu da rengarenk...

    !f İstanbul’un bugünkü programında Fantastik fFilmler kuşağından Japon sinemacı Hitoshi Matsumotonun sıradışı bir samurayın öyküsünü anlattığı Kılıçsız Samuray ve bir İspanyol yapımı olan, iki hayaletin dünyaya dönüş öyküsünün anlatıldığı Finisterrae günün öne çıkanları. Arka Bahçe’den Ödüllü belgeselci Steve James 'in Chicago gettolarına odaklandığı filmi Müdahaleciler, Jacques Nolot’un yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı yarı otobiyografik, çarpıcı filmi Unutmadan Önce, gerçeküstü tarzıyla bilinen Guy Maddin’in son hiti Anahtar Deliği (Keyhole) ve e-şıkkının en çok tavsiye edilen filmi Haftasonu (Week-end) bugünün alternatifleri arasında.

    Ayrıca önceki günler gala gösterimleri yapılan Bu Dans Senin (Take This Waltz) ve Senden Bana Kalan (The Descendants) da bu cumartesinin gösterim programında yer alıyor. Bugün festival etkinlikleri arasında ise Serdar Yılmaz ve Nadide Argun ile Yapım Tasarımı ve Sanat Yönetmenliği Atölyesi’nin ilk bölümü gerçekleştirilecek. Sanat Yönetmenliğinde Teori başlığı ile düzenlenen atölye çalışması saat 14:00’te SALT Beyoğlu Açık Sinema’da başlayacak.

    Alman yazar WG Sebald’ı Sabır (Sebald'in Ardından) filminin merkezine alan belgeselleriyle Grant Gee SALT Beyoğlu Açık Sinema’da gerçekleştirilecek söyleşide sıra dışı yazarın izinden giderek bir film yaratmanın süreçlerine değinecek. Saat 17:30’da başlayacak söyleşi yazar Emre Ayvaz moderatörlüğünde ve simültane çeviriyle gerçekleştirilecek. Film ayrıca bugün AFM Fitaş Salon 1'de 14:30 ve yarın Cinebonus Maçka G-Mall’da 16:00 seanlarında izlenebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top