Hesabım
    Yusuf Kurçenli'yi Kaybettik...

    Türk sineması önemli bir değerini daha yitirdi...

    Bir süredir kanser ile mücadele eden yönetmen ve yapımcı Yusuf Kurçenli'nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Medyatava ve ntvmsnbc.com sitelerinin aktardığı kısa haberde dün ağırlaşarak yoğun bakıma kaldırılan 65 yaşındaki yönetmenin, bugün öğlenden sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.

    Aslen TRT kökenli bir sinemacı olan Yusuf Kurçenli, 1970'li yıllarda pek çok televizyon yapımında yönetmen-yapımcı olarak yer almıştır. Özgürlüğün Bedeli, At Gözlüğü gibi ilk filmlerini TRT çatısı altında çekteikten sonra beyazcamdan sinemaya geçisi ise 1980'lı yıllarda gerçekleşir. 1983’te bir kasaba dramını konu alan, senaryosu Ayşe Şasa’ya ait olan Ve Recep, Ve Zehra Ve Ayşe ile ilk kez sinema için yönetmen koltuğuna oturan Kurçenli’nin bu filmden sonra Gramofon Avrat, Karartma Geceleri, Çözülmeler, 

    Gönderilmemiş Mektuplar gibi yapımlara imza atmıştır. Televizyon için en son Gurbet Kuşları dizisini çeken Kurçenli, uzunca bir aradan sonra sinemaya da 2010'da Tuba Büyüküstün ve Hakan Eratik'in başrolleri paylaştığı Yüreğine Sor filmi ile geri dönmüştü.

    Beyazperde.com olarak Yusuf Kurçenli'ye Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sanat camiasına baş sağlığı dileriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top