Hesabım
    Fantastik Remake'ler

    70'lerin ödüllü animeleri ve korkuları dönüyor

    Five Windows Productions, 70'lerin ünlü filmlerinin remakelerini yapmaya karar verdi ve Dennis Bartok ve Steven Schneider'le senaryoların yeniden yazılması için anlaştı.

    Projenin ilk filmi 1973'te Rene Laloux'un yaptığı ve aynı yıl Cannes Film Festivali'nden Grand Prize'la ayrılan Fantastic Planet isimli anime. Devlerin yönettiminde olan bir gezegende; ufak, insan benzeri yaratıkların verdiği özgürlük ve eşitlik mücadelesinin anlatıldığı film bu sefer anime değil bilim kurgu olarak izleyici karşısına çıkacak.

    Sırasıyla planlanan diğer filmler ise; 1972 yapımı İngiliz gerilimi The Asphyx. Filmde ölen insanların ruhlarının bedenlerinden ayrılışının fotoğrafını çeken bir adamın yaşadıkları anlatılıyor. 1970 yapımı Blood on Satan's Claw'da ise çocukları şeytani yaratıklara dönüşen kasaba halkının yaşadığı dehşet var. İki filmin de senaryoları yeniden yazılacak.

    Five Windows bahsedilen remakelerin dışında James Stoddard'ın çok satan fantastik romanı The High House'un da film haklarını satın almış ve senaryoyu Bartok-Schneider ikilisine devretmiş. Filmlerin hepsi şimdilik 2005 için planlanıyor ama ne yönetmenleri ne de oyuncuları henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top