Hesabım
    İzmir Film Festivali Onur Ödülleri Belli Oldu

    Festival bu yıl oyuncu Çolpan İlhan ile yönetmen-oyuncu-senarist Costas Ferris'i 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' ile onurlandıracak...

    11 yıl aradan sonra İzmir halkıyla buluşacak olan 12. Uluslararası İzmir Film Festivali kapsamında verilecek “Yaşam Boyu Onur Ödülleri”nin sahipleri belli oldu. 21-28 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl oyuncu Çolpan İlhan ile yönetmen-oyuncu-senarist Costas Ferris'e ödülleri 22 Nisan gecesi yapılacak olan festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

    Yeşilçam'ın önemli aktrislerinden biri olan Çolpan İlhan, Kamelyalı Kadın filmiyle başladığı sinema kariyerinde pek çok önemli rolde karşımıza çıkmasının yanında tiyatro ile ilgilenmişti. Attila İlhan'ın kızkardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesi olan Çolpan İlhan 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

    Yönetmenliğin yanında yapımcılık, TV program ve dizi yönetmenliği, oyun yazarlığı, senaristlik, kompozitörlük, yazarlık, oyunculuk ve senaristlik de yapan ve bu yönüyle çok yönlü bir sinemacı olan Yunan Costas Ferris; sürgün, göç, karşı duruş ve sıra dışı öyküleri perdeyle buluşturmuştu. “Rembetiko” filmiyle tanınan Ferris bu yıl Çolpan İlhan ile birlikte Onur Ödülü'nün sahibi oldu.

    Festivale dair daha detaylı bilgiye www.izmirfilmfest.com adresinden ulaşılabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top