Hesabım
    'Yolda' (On the Road) Filminin Posteri ve Fotoğrafları Yayınlandı

    Walter Salles'in yönettiği film Jack Kerouac'ın romanından uyarlandı...

    Motosiklet Günlüğü (Diarios de motocicleta) ile Ernesto 'Che' Guevara'nın yol günlüklerini perdeye taşıyan Walter Salles, yine önemli bir kişiliğin, Beat kuşağının babası Jack Kerouac'ın 1947 tarihinde yaptığı uzun yolculuğun notlarını sinemaya uyarladı.

    Time dergisi tarafından En İyi 100 İngilizce Roman arasında gösterilen ve geçtiğimiz yıl sansürsüz haliyle Ayrıntı Yayınları tarafından Türk okurlarla buluşan Yolda (On The Road), yazarı tarafından 3 haftada tek bir oturumda rulo halinde yazılmış ve ilk kez Viking Press tarafından 1957'de basılmıştı.

    Kısa sürede Beat Kuşağı'nın başucu eserlerinden birine dönüşen, jazz, şiir ve uyuşturucu tripleri ile örülü bu yol hikâyesi için Kerouac'ın o dönem dolaştığı rotayı tekrar gezen yönetmen Salles ise filmi bir belgesel atmosferinde hayata geçirdi. Senaryosu Jose Rivera tarafından uyarlanan Yolda'nın kadrosunda ise Keruac'ın romanda Sal Paradise karakteriyle özdeşleştirdiği kendisini Sam Riley, duygusal yönden sorunlu iki çocuk annesi junkie rolünde Amy Adams, William S. Burroughs rolünde Viggo Mortensen, Dean Moriarty rolünde Garrett Hedlund, Mary Lou rolünde Kristen Stewart, Camille rolünde ise Kirsten Dunst bulunuyor.

    İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapması beklenen filmin vizyon tarihi belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top