Hesabım
    Mezarlık Bir Kez Daha Açılıyor

    King'in hikayesine Kajganich ustalığı

    Stephen King'in 1989'da beyazperdeye aktarılan romanı Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary), Paramount tarafından bir kez daha film yapılıyor.

    89'da Mary Lambert'ın yönetmenliğini yaptığı Hayvan Mezarlığı'nın senaryosunu King kendisi yazmıştı. Film hala, ünlü korku ustasının sinemaya taşınmış eserleri arasında en başarılısı kabul ediliyor. Yeni versiyonda senaryoyu yazacak isim ise, sinema dünyasında, tıpkı King'in edebiyat dünyasında olduğu gibi, bir korku ustası kabul edilen Dave Kajganich. Kajganich'in bu aralar yeniden yazımlarla bol bol meşgul olduğunu zaten duyurmuştuk. Usta senarist Don Siegel'nı Invasion of the Body Snatchers'ı ile Peter Medak'ın The Changeling'ini de yeniden yazıyor.

    Creed ailesinin ufak bir kasabaya taşınmalarından sonra yaşananların anlatıldığı romanın ilk uyarlamasında, ailenin babası Louis karşımıza en çok çıkan karakterdi. Kajganich bu seferki uyarlamanın daha farklı olacağını ve korkunun daha derin işleneceğini söylüyor. Louis'in yanında, O'na Kızılderili mezarlığına gömülen hayvanların geri döndüğünü öğreten ve sonucunda ailenin yaşayacağı dehşetin temellerini atan komşu Jud yeni filmde daha çok ortada olacak. Senarist bir konuda daha iddialı; Louis'in ölen oğlu Gage'i mezardan çıkarıp yeniden gömdüğü sahnenin uzun yıllar akıldan çıkmayacak kadar korkutucu olduğunu söylüyor.

    Beraber göreceğiz, Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin, korku ustalarının buluşmasındaki hiçbir gelişmeyi kaçırmayın.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top