Hesabım
    Brüksel Film Festivali 10 Yaşında!

    Bu yılın özel konukları ise Peter Aalbaek ve Jean-Michel Bernard...

    Bu yıl 8-16 Haziran tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek olan festival Avrupa sinemasının seçkin örneklerini galalar, yarışmalı bölümler, konserler, atölye çalışmaları ile sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

    Sinema konusunda duayen isimlerin katılımcılara ders verdiği "Masterclass" adıyla düzenlenen atölye çalışmalarına bu yıl katılacak isimler arasında ise Lars von Trier filmlerinin yapımcılığını üstlenen Peter Aalbæk ve imza attığı muhteşem film müzikleriyle tanınan, caz müzisyeni Jean-Michel Bernard yer alıyor.

    Yönetmen Michel Gondry’nin filmlerine yaptığı müziklerle bilinen ve en son Martin Scorsese'nin Hugo’sundaki müziklere imza atan Bernard ve Trier’in yanı sıra Susanne Bier, Lukas Moodysson, Thomas Vinterberg gibi isimlerle çalışan Aalbaek festival kapsamında ustalardan dersler kapsamında Brükselli sinemaseverlerle buluşacak.

    Festivalde ayrıca film müziklerinden oluşan iki büyük konser ve 10.yılı kutlama şerefine bir büyük parti de verilecek. Festivalin detaylı programı ise 10 Mayısta açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top