Hesabım
    Filmekimi Başladı

    Bazıları vizyon öncesi bol ödüllü filmleri kaçırmayın<br /><br /><br />

    İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca bu sene üçüncüsü düzenlenen Filmekimi, Beyoğlu Emek Sineması'nda yapılacak gösterimlerle bugün başladı. Bir hafta boyunca, çoğu ödüllü ve gişe rekorları kırmış, vizyon öncesi sürprizlerle dolu 20 filmin gösterimi yapılacak.

    İlk defa gösterimleri yapılacak filmlerden beşi için hafta içi 21:30 seanslarında galalar düzenlenecek. Sırasıyla Pedro Almodovar'dan Kötü Eğitim, John Crowley'den Yanlış Hesap, İciar Bollain'den Gözlerimi de Al, Chan-Wook Park'tan İhtiyar Delikanlı, Walter Salles'ten Motosiklet Günlüğü galalarla seyirciyle buluşacak filmler. Gala filmleri içinde, Almodovar ve Chan-wook dikkat çekien yönetmenler. Özellikle çok fazla tanımadığımız Güney Koreli yönetmen Chan-wook'un filmi, Uzakdoğu sinemasına hayranlığını sık sık dile getiren Quentin Tarantino'nun favorileri arasında olduğunu söylediği bir film. İhtiyar Delikanlı, Tarantino ve Takashi Miike filmleri arasında gidip gelen Kore tarzı Akıl Defteri olarak tanıtılıyor.

    Gala filmleri dışında, Fransa, İngiltere, Japonya ve Güney Kore'den seçilmiş filmleri izleme şansı bulacağımız Filmekimi'nde; Cannes Film Festivali'nde kazandığı gençlik ödülüyle senenin en konuşulan isimlerinden biri olan Nimrod Antal'ın Kontrol'ünü ve Takeshi Kitano'nun Zatoichi'sini seyretme şansı yakalayacağız. Ayrıca hafta boyunca üç belgesel film de seyirci karşısında olacak; Morgan Spurlock'tan, bu sene Oscarlarda iddialı olacağı şimdiden belli olan Şişir Beni, Nathaniel Kahn'dan Oscar adayı olmuş Mimar Babam: Bir Oğlun Yolculuğu, Byambasuren Davaa ve Luigi Falorni'den Ağlayan Devenin Öyküsü.

    Filmekimi, yine bol ödüllü ve vizyon ötesi filmlerle başladı, biletler ise, daha önce duyurduğumuz gibi 3 Ekimden beri satışta. Filmleri kaçırmak istemiyorsanız programınızı hemen yapın.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top