Hesabım
    “Aradaki Mekan: Türkiye Sineması Panoraması” Programı Can Filmi İle Başladı

    Türkiye sineması Amerika'da...

    Amerika'da bugüne dek gerçekleşen en kapsamlı Türkiye sineması retrospektifi olan Aradaki Mekan: Türkiye Sineması Panoraması, 27 Nisan Cuma akşamı Film Society Lincoln Center (Lincoln Center Film Cemiyeti)’da Raşit Çelikezer’in Sundance Film Festivali'nden ödüllü dönen Can filminin gösterimi ile başladı.

    Etkinliğin organizatörü Moon and Stars Project’i temsilen Sinema Programları Direktörü Ayça User'in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan gösterimde Ali Özgentürk ve Yeşim Ustaoğlu gibi isimler de yer aldı. Can filmi, 10 Mayıs’a kadar sürecek olan programdaki 29 filmi seçen Lincoln Center Film Cemiyeti’nin Program Direktörü Richard Peña tarafından sunuldu.

    Etkinlik kapsamında 29 Nisan Pazar günü program çerçevesinde “Aradaki Mekân: Türkiye’de Sinemanın Yörüngesi” başlıklı bir de panel düzenlendi. Katılımcılar, yönetmenler Raşit Çelikezer, Ali Özgentürk ve Yeşim Ustaoğlu’ndan filmleri ile Türkiye sinemasına yaptıkları katkıları dinlediler. Ayrıca sinema yazarları Fatih Özgüven ve Zeynep Dadak’ın Türkiye sinemasının tarihsel gelişimine vurgu yaptıkları ve Türkiye sinemasının zengin geleneğini anlattıkları oturumun moderatörlüğünü Richard Peña yaptı.

    Retrospektif, açıldığı hafta sonu sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılandı ve New York Times gazetesinde yer aldı.

    Ali Özgentürk, Richard Pena, Yeşim Ustaoğlu, Raşit Çelikezer, Binnaz Saktanber, Ayça User

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top