Hesabım
    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    Cannes’ın açılış filmi olan Moonrise Kingdom’ın ekibi, filmin basın gösterimi sonrasında düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladılar..

    Toplantıda filmin yönetmeni ve senaristi Wes Anderson, senarist Roman Coppola, oyuncular Bruce WillisEdward NortonBill MurrayTilda Swinton, Jared Gilman, Kara Hayward, Jason Schwartzman ve Bo Balaban yer aldı.  Soruların çoğu, oldukça heyecanlı olduğu gözlenen yönetmene yöneltildi. Anderson, birçok filminde çocuklarla, gençlerle çalıştığını, bu gençleri bulmak için de film çekimleri başlamadan belki 8-9 ay öncesinden oyuncu arama işlemlerine başlamayı tercih ettiğini anlattı.

    Moonrise Kingdom’da ilk kez kamera karşısına geçen küçük oyuncular Jared (Gilman) ve Kara (Hayward)’yı da bu şekilde bulduğunu, yüzlerce çocuk arasından ikisini gördüğünde “işte budur” dediğini ve yanılmadığı için mutlu olduğunu anlatan Anderson, Jared’in oyunculuk yeteneğinin yanısıra kişiliğinin de onu çok etkilediğini, güldürdüğünü, Kara’nın ise çalışma azmine ve ezber yeteneğine hayran olduğunu dile getirdi.

    Bruce Willis, böyle bir projede yer almasının ona sorulmasının bile onun için yeterince onur verici olduğunu ifade etti. Bill Murray ise, “evet, şu adamın ciddiyetine bakın, salondan içeri girişini gördünüz mü? Böyle ciddi bir adamın, bu filmde böyle çocuksu bir rolü oynaması inanılmaz bir şey!” diyerek salondakileri güldürdü.

    Karakterlerden hangisiyle özdeşleştiği sorulan yönetmen Anderson, filmdeki tüm karakterlerde kendisinden bir parça olduğunu ama en çok Kara Hayward’ın canlandırdığı Suzy karakterine yakın hissettiğini, bu karakterin filmde ailesiyle yaşadığı bazı sorunları kendisinin de yaşadığını, örneğin  kendisinin de ailesinin “sorunlu çocuklar kitabı” okuduğunu farkettiğini, o zamanlar bunun acıklı olduğunu ama şimdi filmin içine koyunca komik olduğunu anlattı.

    Çoğunlukla filmlerinde aynı oyuncuları oynatmasının sebebi sorulduğunda ise, Anderson  “Evet, sevdiğim oyuncuları filmlerimde oynatarak ve yeni kişiler ekleyerek giderek büyüyen bir aile kurduğunu hissediyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Hiç tiyatro yapmadım ama sanırım bir tiyatro şirketiymiş gibi çalışmayı, böyle bir aile yaratmayı seviyorum” dedi.

    Filmle ilgili gelen teknik sorulara, “Bununla ilgili çok bilmiş cevaplar veremem, biz 16 mm çektik, ama çok yakında bu teknik soruların cevabı çok kısa ve net olarak “HD” olacak sanırım” diye cevap verdi. Filmde çocukların cinselliği keşfedişleri var, bu konuda eleştirilmekten çekindiniz mi? sorusunu ise “Hayır çekinmedim, zaten filmi oturttuğum nokta tam da bu, çekinecek bir şey olduğunu sanmıyorum” diyerek yanıtladı.

    Ülkemizde 25 Mayıs’ta vizyona girecek olan film, şimdiden çok konuşulacağa benzer…

    65. Cannes Film Festivali haberleri:

    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

    Yakın Plan: 65. Cannes Film Festivali!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top