Hesabım
    Yeni Blade Runner Projesinden Son Haberler

    Proje senaristini buldu ve devam filmi olacağı kesinleşti...

    Prometheus'la tekrar dönmesine haftalar kalan usta yönetmen Ridley Scott, efsane Bıçak Sırtı (Blade Runner)'nın devam projesini çekmek için çalışmalara hız verdi. Geçtiğimiz yıl duyurulan ve zamanla bir devam projesine evrilen filmin senaristliğini ilk filmin de uyarlama senaristi olan Hampton Fancher yapacak.

    Filmin yapım stüdyosundan yapılan resmi açıklamaya göre yeni bir öykünün anlatılacağı film ilk filmden daha sonraki bir dönemde yaşananlara odaklanacak. Henüz konusu hakkında detaylı bir açıklama yapılmayan proje hakkında konuşan stüdyo ortağı Andrew A. Kosove, "Tamamen yeni bir proje olacak. Yani bildiğimiz her şey değişecek" dedi.

    Başrolde Harrison Ford'u izlediğimiz filmin devamında bu sefer başrolde bir kadın olma ihtimali ise çok yüksek. Yönetmen Scott'ın yaptığı açıklamaya göre yeni filmin merkezinde bir kadın başrol olacak.

    Philip K. Dick'in Android'ler Elektrikli Koyun Düşler mi? isimli kısa öyküsünden uyarlanan 1982 tarihli Blade Runner gerek karakterleri, gerekse içeriğiyle kısa sürede kült mertebesine yükselmiş, temalarıyla da pek çok tartışmanın fitilini ateşlemişti. Devam filminin neler sunacağı ise merak konusu...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top