Hesabım
    Dadaşlar 'Mar' Dedi!

    7.Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

    Bu sene 14-19 Mayıs tarihleri arasında yedinci kez düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin ödülleri sahiplerini buldu.

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül gecesine devlet erkanının yanı sıra İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ve pek çok sanatsever katıldı.

    Oyuncu Akasya Asiltürkmen'in sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde, 5 jüri üyesinin oylarıyla Entelköy Efeköy'e Karşı, Berlin Kaplanı, Kurtuluş Son Durak, Mar, Memleket Meselesi filmleri arasında en iyiler seçildi. En iyi film ödülünü 'Mar' alırken, en iyi senaryo ödülü Kurtuluş Son Durak filmiyle Barış Pirhasan'a verildi.

    En iyi yönetmen ve halk jürisi ödülü Entelköy Efeköy'e Karşı ile Yüksel Aksu'nun oldu. Jüri özel ödülü yine Entelköy Efeköy'e karşı filminin müziğini yapan Orhan Kaplan'a verilirken, En İyi Kadın oyuncu ödülünü ise Berlin Kaplanı'nda ki performansıyla Özlem Türkad aldı. En İyi Erkek Oyuncu dalındaysa ödülleri Berlin Kaplanı filmiyle Ata Demirer ve Mar filmiyle Volga Sorgu paylaştı. En iyi film ödülünü kazanan Mar'ın yönetmeni Caner Erzincan da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 10 bin lira ile ödüllendirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top