Hesabım
    Cannes Günlükleri - 3. Gün

    Xavier Dolan, Madagaskar 3 ve Haiti'ye yardım gecesi akılda kalanlar...

    65. Cannes Film Festivali'nde ilk haftasonu heyecanı yaşanırken dün yaşananlar arasında en öne çıkanlar ara Özel Gösterimler bölümünde seyirciyle buluşan Fatih Akın'ın bu sefer belgesel türünde çektiği Polluting Paradise (Der Müll Im Garten Eden) adlı film ve 23 yaşında kendi sinema dilini oturtan harika çocuk Xavier Dolan'ın Belirli Bir Bakış bölümde yer alan filmi Laurence Anyways oldu.

    Fatih Akın Çöplük Cennet (Polluting Paradise) filmi ile kamerasını bu sefer atalarının yaşadığı Karadeniz'in Çamburnu bölgesine çeviriyor. Gerçek bir doğa güzelliği ve cennetten köşeyken, bu bölgeye çöp arıtma tesisi kurulması Çamburnu halkını yetkililere karşı harekete geçirmiş durumda. 5 yıl boyunca bölgede araştırma ve çekimler yapan yönetmen Fatih Akın, fotoğraf sanatçısı Bünyamin Seyrekbaşan gibi yerel aktivistlerden ve halktan da büyük destek almış.

    Günün çarpıcı bir diğer filmi ise Annemi Öldürdüm ve Hayali Aşklar ile büyük sükse yapan genç yönetmen Xavier Dolan'ın son filmi Laurence Anyways oldu. Belirli Bir Bakış bölümünde seyircilerle buluşan, 3 saate yakın süresine rağmen oldukça beğeni toplayan ve etkisi hemen sosyal medya platformlarına da yansıyan film cinsiyet değiştirmeye karar veren bir adam ve bir kadın arasında yaşanan sıradışı aşk hikayesini konu alıyor.

    2008'de Gomorra ile Vannes'dan Grand Prix (Jüri Özel) ödülü ile dönen İtalyan yönetmen Matteo Garrone ve film ekibi de dün Kırmızı Halı'nın göz çarpan isimleri arasındaydı. Son filmi Reality ile yarışmalı bölümde yeniden jüri karşısına çıkan Garrone'nin film ile ilgili kapsamlı basın toplantısı notlarını dünkü haberimizde okuyabilirsiniz.

    Yarışma dışı bölümde gösterilen ve ilk kez seyircilerle buluşan Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları (Madagascar 3: Europe's Most Wanted) film ekibi kırmızı halı da hayranlarını selamladıktan sonra soruları yanıtlamak için basının karşısındaydı. Seslendirme kadrosunda yer alan Chris Rock çocuk filmlerini bazen kendi çocuklarından bile daha çok sevdiğini dile getirirken, projenin başından beri içinde olan Ben Stiller başta nasıl tepkilerle karşılacaklarını bilemediklerini ama seri devam ettikçe artan seyirci ilgisi karşısında çok memnun olduklarını dile getirdi. Filmin üç yönetmeninden biri olan Tom McGrath sürreal ve içinde insanların değil, hayvanların olduğu eğlenceli bir sirk yaratma peşinde olduklarını ifade etti.

    Dünün öne çıkan bir başka etkinliği ise Fransız kısa film yönetmeni Hendrick Dussolier'ın verdiği kısa film dersi oldu. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı çalışmada yönetmen öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlarken, bir festivalin film gösterimlerinin yanı sıra bu etkinliklerle daha da zengileştirdiğini ve sinemayı sanat, meslek olarak sevdirdiğini dile getirdi.

    Festivalde bu yıl oyuncu ve yönetmen Sean Penn, Petra Nemcova ve Paul Haggis'in öncülüğünde gerçekleştirilen Haiti'ye destek gecesinin basın toplantısı ve gala yemeği de dün düzenlendi. Sean Penn Haiti'ye sağlık ve eğitim koşulları gibi sosyal konularda mutlaka destek verilmesi gerektiğini belirtirken, özellikle insanlar için iş imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini de kaydetti.

    Beyazperde'de 65. Cannes Film Festivali haberleri:

    Reality Filminin Başrol Oyuncusu Hapiste!

    General Aladeen Cannes'da!

    Cannes Film Market'te Neler Oluyor?

    Cannes Günlükleri - 2. Gün

    Cannes Günlükleri - 1. Gün

    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

    Yakın Plan: 65. Cannes Film Festivali!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top