Hesabım
    Ferzan Özpetek Altın Koza Jüri Başkanı!

    Festival detayları belli oluyor...

    Bu sene  17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığına Ferzan Özpetek seçildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz yaptığı açıklamada çıtayı her yıl biraz daha yükselttiklerini ve festivalde yönetmen Özpetek’i ağırlamaktan gurur duyacaklarını belirtti.

    İtalya’da yaşayan Ferzan Özpetek jüri başkanlığı sıfatının kendisini heyecanlandırdığını belirterek, ‘Her şeyden önce çok mutlu oldum. Çünkü kısa bir sürede çok film seyredebiliyorsunuz. Gelip filmleri seyredeceğim. Adana'ya tekrar gidecek olmak beni çok sevindirdi. Çünkü 97 yılında orada yarışmadaydım. Türkiye'ye gelip Türk sinemasıyla iç içe olmak beni besliyor” dedi.

    Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenirken ayrıca dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler de sinemaseverlere açık etkinlikler olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top