Hesabım
    Ahmad Abdalla SineMardin'in Konuğu

    Mikrofon'un yönetmeni atölye çalışması için Türkiye'ye geliyor...

    Yakın zamanda gitgide tercih edilen bir yöntem olan 'fotoğraf makinesi' ile sinema filmi çekmenin öncülerinden biri olan Ahmad Abdalla, 2010 Kartaca Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü alan filmi Mikrofon (Microphone) filmiyle SineMardin Film Festivali’nin konuğu olacak.

    Mardinli sinemaseverlerle buluşacak olan yönetmen Abdalla, düzenleyeceği atölye çalışmasıyla fotoğraf makinasını kullanarak nasıl çektiğini anlatacak. Aötlyede fotoğraf makinası (DSLR) ile film ve video derslerinin yanı sıra teorik ve pratik olarak da eğitim verilecek ve atölye çalışması 5 gün süreyle her 5 saat olmak üzere toplam 25 saat olarak, tamamen ücretsiz verilecektir.

    Tamamen Canon 7D fotoğraf makinesiyle çekilmiş ilk uzun metrajlı filmi olan Mikrofon, Mısır’ın çok kültürlü liman kenti İskenderiye’nin altını üstüne getiren müzikal bir yolculuğu konu alıyor. Filmde, genç bir adamın Amerika’dan, grafiti sanatçıları, hip hop, rock, caz müzisyenleriyle dolu sanat ve müzik camiasını keşfettiği İskenderiye’ye dönüşü beyazperdeye taşınıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top