Hesabım
    Vizyonda 2 Yeni Sürpriz Film!

    Yerli yapım Anahtar ve festival hiti Sezar Ölmeli bu haftanın taze vizyon sürprizleri...

    8 Haziran cuma vizyon haftasına, her ikisi de geçtiğimiz nisan ayında 31. İstanbul Film Festivali'nde seyirciyle buluşan iki yapım 'sürpriz kontejanından' girdi. Kuzey Kıbrıs'ta sektörsüzlük ve imkansızlıklara rağmen çekilen 2. uzun metrajlı film olan Anahtar ve İtalyan Paolo ve Vittorio Taviani Kardeşleri'n son işi Sezar Ölmeli cuma günü ticari gösterime girecek yapımlar.

    Ferhat Atik'in "Sonbahar" adlı romanından yine yazar tarafından senaryolaştırılan ve Cemal Yıldırım'ın yönetmenliğinde kotarılan Anahtar filmi, 1970'li yılların ikinci yarısında Kıbrıs'ta geçen gerçek bir hikayeyi konu alıyor. Kadroda Hatice Tezcan, Cihan Tarıman, Hüseyin Ağlamaz ve Barış Refikoğlu isimleri var...

    İtalyan sinemasının usta isimleri arasında yer alan Taviani Kardeşler'in Rebibbia Hapishanesi mahkumlarının günlük hayatlarını bir tiyatro oyunu ile beyazperdeye taşıdıklar Sezar Ölmeli adlı film ise bu haftanın yabancı sürprizi. Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ile dönen film İstanbul Film Festivali’nin Kapanış Filmi olarak seyircilerle buluşmuştu. Sezar Ölmeli ilgili bir başka detay da Cannes Film Festivali'nde Kısa Film dalında Altın Palmiye alanL. Rezan Yesilbaş'ın “Sessiz” adlı kısa filminin vizyon boyunca filmden önce gösterilecek olması.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top