Hesabım
    Babam İçin Filminin Basın Toplantısı Yapıldı

    Filmin Türkiye galası bu akşam…

    GALATA Film yapımcılığında gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Ellen Pery’nin üstlendiği Babam İçin (Will) filminin Türkiye’deki basın toplantısı bugün Nişantaşı SOFA Otel’de gerçekleştirildi. Türk Yapımcılar Muharrem Gülmez, Taha Altaylı, yönetmen Ellen Perry ve oyuncular Perry Eggleton ve Kristian Kiehling'in katıldığı basın toplantısında filmin detayları da basınla paylaşıldı.

    Muharrem Gülmez, filmin yapım sürecinden bahsederken, Galata Film’in de yurt dışındaki ilk projesi olduğunu ve filmin Türkiye dışındaki haklarının SONY firmasına satıldığını belirtti. Taha Altaylı da yabancı bir firmanın, ilk kez Türk bir yapım firmasına ait bir filmin uluslararası dağıtım haklarını satın aldığını belirtti. Gülmez ayrıca filmin %40’ının, plato olarak Türkiye’de çekildiğini, Bosna Hersek çekimlerinin Bursa’da yapıldığını hatta Fransa’da görünen bazı sahnelerin İstanbul'un yüksek kaldırım semtinde çekildiğini ekledi.

    Yönetmen Ellen Perry ise Türkiye’de filmin prömiyerine katılmakta dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek,  Türkiye’de çalışmış olmaktan da ayrı memnuiyet duyduğunu ifade etti.  Filmin çekim sürecini çok keyifli bir yolculuk olarak nitelendiren Perry, filmin Liverpool takımını merkezine alıp, bundan dolayı final bölümünün de İstanbul’ da geçmesinden dolayı da ayrıca mutlu olduğunu da belirtti. Türkiye’deki izleyicilerin de tepkisini çok merak ettiğini sözlerine ekleyen Perry, çalıştığı oyuncu kadrosundan ve film ekibinden oldukça memnun olduğunu da belirtti.

    Başroldeki küçük oyuncu Perry Eggleton’ın ise basın toplantısında oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ve keyif aldığını söyleyen Eggleton, çekimler sırasında da gördüğü yerleri beğendiğini ekledi.

    Boşnak futbolcu Alek Zukic rolünde seyrettiğimiz Kristian Kiehling ise sözlerine Türkçe olarak “Türkiye’de olmak çok güzel” ifadesiyle başladı. Kiehling de ülkemizde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirirken, hem eğlenceli hem de duygusal bir işe imza atıklarını dile getirdi. Yakın zamanda kaybettiği babasını da anan oyuncu, “Bu filmi seyretmek ona kısmet olmadı, umarım yukardan bu akşam beni seyrediyordur” sözleriyle filmin duygusal yönüne ve Babalar Günü’ne de gönderme yaptı.

    Türkiye galası bu akşam ekibinde katılacağı bir gösterimle gerçekleştirilecek olan film 15 Haziran Cuma günü sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top