Hesabım
    Sis Yeniden Bastırıyor

    Carpenter'a göre dönem, remake'ler dönemi

    John Carpenter'ın en ünlü korku filmlerinden 1980 yapımı Sis (The Fog) yeniden beyazperde yolunda. Revolution Stüdyoları, korku ustasını filmin yeniden çevrilmesi için ikna etti.

    Korku sinemasının köşe taşlarından kabul edilen Sis'in remake'ine Carpenter'ın çok sıcak baktığını sanmıyoruz. Çünkü her ne kadar filmin yapılmasını Kabul ettiyse de, asla yeniden yönetmen koltuğuna ojturmayacağını söylüyor. ''Ben Sis'i bir kere yaptım ve o benim filmim, sıra şimdi başkasında. Aslında gönlümden geçen Sis'e bir devam filmi yapmak, yani Sis 2'yi çekmekti. Ama elden bir şey gelmiyor, dönem artık remake'ler dönemi'' diyerek filmde sadece yapımcı olarak kalacağını açıkladı.

    Sis'in senaryosunu 1980'de Carpenter ve Debra Hill beraber yazmışlardı ve tıpkı yönetmeni gibi senaristi de remake'teki yerini aldı ve maalesef O da sadece yapımcı. Yeni Sis'in senaryosunu ise Kor'dan tanıdığımız Cooper Layne yazacak.

    Orijinal filmde başrolleri Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis ve yakın zamanda hayatını kaybeden, sinema tarihinin en ünlü kurbanı Janet Leigh paylaşmışlardı. Antonio Bay adlı ufak bir sahil kasabasının sakinleri, yüz yıl önce orada batan ve kasabanın kurulmasına neden olan gemideki denizcilerin dirilmesi ve intikam için, bastıran sisle beraber kasabaya gelmeleriyle dehşet dolu bir gece yaşarlar.

    Aradan 24 yıl geçti ve denizciler dönüyor, ama korku hayranları biraz daha beklemek zorunda çünkü son model Sis'in çekimleri Şubatta başlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top