Hesabım
    Aslı Özge'nin Köprüdekiler Filmi ABD'de!

    Filmin prömiyeri MoMA'da yapıldı...

    Yönetmenliğini Aslı Özge'nin yaptığı ve yurtdışında pek çok festival gezen Köprüdekiler, son olarak New York Modern Sanatlar Müzesi’nde (MoMA) seyirci karşısına çıktı. Filmin 20 Haziran Çarsamba günü yapılan gösterimine yönetmen Aslı Özge ve görüntü yönetmeni Emre Erkmen de katıldı. New Yorklular'ın büyük ilgi gösterdiği gösterim sonrası MoMA Film Bölümü Başkanı Laurence Kardish’in moderatörlüğünde bir de söyleşi gerçekleştirildi. Köprüdekiler, Roy ve Niuta Titus Sinemaları’nda bir hafta boyuncu gösterilmeye devam edecek.

    Film hakkında ABD basınında çıkan yorumlar övgü doluydu. New York Times, "İstanbul’da işçi sınıfına dair güçlü bir portre sunan Köprüdekiler rastlantısal anları ustaca harmanlayarak sahici bir gerçeklik hissi yaratmayı başarıyor. Üstelik bunu yaparken, ‘yaşamdan bir kesit’ anlatısını dengeleyen sessiz ve dingin bir tını bırakıyor." derken, New York'un önde gelen haftalık dergisi The Village Voice ve TimeOut New York da, yayınlarında Köprüdekiler’i öne çıkararak, filmin modernizm ve gerçekçiliği büyüleyici bir şekilde birleştirdiğine dikkat çekti.

    Daha önce Almanya, İngiltere ve Hollanda'da vizyona giren ve beğeni toplayan yapım Kasım ayında da Fransa'da vizyona girecek.

    Yeri gelmişken Aslı Özge'nin çekimlerini Nisan ayında tamamladığı yeni filmi Kadın ve Erkek'in kurgusu üzerinde çalıştığını ekleyelim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top