Hesabım
    Masalsı Bir Yolculuk: Beasts of the Southern Wild

    Ödül şampiyonu bağımsız filmin ismi şimdiden Oscar adaylıklarında geçiyor...

    Önümüzdeki Filmekimi'nin önemli yapımları arasında yer alan Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild) dünya festivallerinden övgüler ve ödüllerle dönmeye devam ediyor. Sundance Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü ve Cannes’dan "Camera d’Or" gibi ödülleri kucaklayan genç yönetmen Benh Zeitlin’in ilk yönetmenlik denemesi olan yapım, Lucy Alibar'ın kısa oyunundan beyazperdeye aktarıldı.

    Amerika'da bağımsız yapımlara verdiği destekle tanınan Fox Searchlight Pictures'ın dağıtımını gerçekleştirdiği film, şimdiden 2012'nin en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Son 20 senedir Sundance’ten çıkan en önemli yapım olarak gösterilen filmin ismi Oscar adaylıklarında ilk sıralarda anılıyor. Özellikle filmin 9 yaşındaki başrol oyuncusu Quvenzhané Wallis'in baş döndüren performansı ayakta alkışlanırken, genç oyuncunun En İyi Kadın Oyuncu rolünde Oscar şansının oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

    Dünyanın kıyısında bir yerde babasıyla yaşayan altı yaşındaki küçük bir kız olan Hushpuppy, babasının gizemli bir hastalığa tutulmasının ardından yaşadığı bölge olan Delta'yı terkeder ve annesini aramaya koyulur. Küçük kızın içinde yarattığı dünya, yaşadığı ufacık göl kıyısının sınırlarını aşıp epik bir yolculuğa dönüşür...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top