Hesabım
    Halkın Portakalı'na Rekor Başvuru!

    4. Halkın Portakalı Film Atölyesi’ne rekor sayıda bir katılım gerçekleşti...

    6 – 12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek 4. Halkın Portakalı Film Atölyesi’ne rekor sayıda bir katılım gerçekleşti. Geçen sene 178 kursiyerin katıldığı atölyeye bu yıl 203 kursiyer başvuru yaptı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen proje AKM Perge Salonu’nda 30 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında teorik ve pratik dersler şeklinde devam edecek.

    Halkın Portakalı atölyesinin eğitmenleri arasında ise önemli isimler bulunuyor: Sinema eğitmeni-yönetmen Engin Kılıçatan’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışmalara Emre Kavuk senaryo;  Önder Şengül kamera ve aydınlatma; Engin Hayırıoğlu kurgu-kamera; Cenker Ekemen sinematografik anlatı; Engin Bayrak sinemada ses ve müzik dersleriyle eşlik ediyor.

    En küçüğü 7, en yaşlısı ise 90 yaşında olan kursiyerler eğitimin bitmesinin ardından ilk filmlerini çekecekler. “Çiçek ve Çocuk” temasını taşıyacak olan bu filmler arasından düzenlenecek olan yarışmada birinci gelen filme 30 bin, ikinci filme 20 bin, üçüncü gelen filme 10 bin TL olmak üzere toplam 60 bin TL parasal ödül verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top