Hesabım
    Altın Koza Film Festivali’nin Onur Konuğu Türkan Şoray

    Ayrıca festivalde Şoray adına bir sergi düzenlenecek...

    19. Altın Koza Film Festivali’nin Onur Konuğu olacak isim sinemamızın sultanı Türkan Şoray olarak açıklandı. 17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Şoray'ın filmlerinden oluşan özel bir program sinemaseverlerle buluşacak, sanatçının filmlerinde giydiği kostümlerden oluşan bir sergi de gezilebilecek. Ayrıca sanatçı adına bir de kitabın yayınlanacağı festivalde, ‘Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’ 22 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Kapanış Töreni’nde Şoray tarafından verilecek. .

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Bu yıl 19. kez yapılacak Altın Koza Film Festivali’nin onur konuğu, adını sinemamıza altın harflerle yazdırmış olan Türkan Şoray olacak. Festivalde sinemamızın dev oyuncusunun başrolünde oynadığı unutulmaz eserlerden oluşan özel bir seçki seyirciyle buluşacak. Türkan Şoray’ın filmlerinde giydiği kostümlerden oluşan sergi ise, festival boyunca gezilebilecek. Şoray adına, sinema yazarı Burçak Evren’in kaleme alacağı bir de kitap çıkartılacak.’ dedi.

    Türkan Şoray ise yaptığı açıklamada Türkiye'nin en köklü festivallerinden biri olan Altın Koza’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top