Hesabım
    1001 Belgesel Film Festivali’nde Gösterilecek Filmler Belli Oldu

    Festivale 400'ün üzerinde film başvurdu, 120'si 7 ayrı bölümde belgeselseverlerle buluşacak...

    Bu yıl 27 Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında 15. kez düzenlenecek olan 1001 Belgesel Film Festivali’nde gösterilecek filmler belli oldu. 70 sinemacının İznik'te bir araya gelerek oluşturduğu 4 günlük izleme kampında ön elemeyi geçen 120 film sinema alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler, yönetmenler ve sinema emekçileri tarafından değerlendirildi.

    Bu seneki temasını “Sistem Hatası” şeklinde belirleyen festivalin komite başkanı Mustafa Ünlü, festivale 400'ün üstünde filmin başvurduğunu ve festival programına katılacak 120 filmin uzun tartışmalar ve analizlerden sonra belirlendiğini söyledi. Ünlü, yaptığı açıklamada "Filmleri güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıkları savunmaları, insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları, farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları gibi temel ölçütler çerçevesinde değerlendirdik." şeklinde konuştu.

    Festivale katılan filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterimler ücretsiz. Festival kapsamında dünyaca ünlü belgesel sinemacıları da ağırlayacak olan 1001 Belgesel Film Festivali, sinema aracılığıyla farklı toplumların birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının da önünü açarak sıcak bir ortam oluşturmak istiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top