Hesabım
    Bob Hoskins Kariyerini Noktaladı...

    Parkinson hastalığı teşhisi konan oyuncu oyunculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı...

    "Mona Lisa" filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday olan ünlü İngiliz aktör Bob Hoskins, kendisine Çarşamba günü Parkinson teşhisi konulmasının ardından oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

    "Who Framed Roger Rabbit" filmindeki dedektif rolüyle hafızalara kazınan 69 yaşındaki aktörün bu kararını eşi Linda kamuoyuna duyurdu. Linda yaptığı açıklamada, Hoskins'in sektörde yıllarca çalıştığı tüm arkadaşlarına ve kariyeri boyunca onu destekleyen sevenlerine teşekkür ettiğini belirtti. Hoskins'in bundan sonra emekliye ayrılıp ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediği açıklandı.

    İlk kez 1978 tarihli İngiliz dizisi "Pennies from Heaven" ile dikkatleri çeken, daha sonra kendisine Oscar adaylığı getiren 1986 tarihli Mona Lisa başta olmak üzere "The Long Good Friday," "Mermaids," "Hook" and "Mrs. Henderson Presents" gibi filmlerde rol alan Hoskins 1972'den günümüze her yıl en az bir projede rol almayı başarmıştı. Oyuncuyu en son "Pamuk Prenses ve Avcı (Snow White and the Huntsman)" filminde elf Muir rolünde izledik.

    Daha önce ünlü oyuncu Michael J. Fox'a da 1991 yılında Parkinson teşhisi konmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top